miercuri, 24 decembrie 2014

Cativa pasi de urmat pe drumul spre succes

1. INFORMATIA
Inclusiv daca nu o vei folosi in momentul care o primesti , dar ORICE informatie e valoroasa. Trebuie sa invatam sa fim deschisi sa ascultam, sa o stocam corect si sa stim sa o folosim la momentul potrivit.
grup, cerc de prieteni, anturaj, viziune, scop comun

2. CERCUL DE PERSOANE IN CARE TE INVARTI
Daca vrei sa ajungi cu adevarat la succese, si stiu ca doare ceea ce spun, dar e necesara o curatenie in jurul tau. Trebuie sa gasesti persoanele cu care sa imparti aceleasi vise si sa puteti vibra impreuna. Poti avea toti prietenii care vrei, dar cei care nu vibreaza cu tine pe aceeasi lungime de unda nu ii poti provoca sa faceti lucruri mari impreuna. Pe cei mai multi dintre prieteni ii vei avea in jur pentru alte lucruri , dar foarte putini vor fi visatori si vizionari. 

Rezumand : DACA ESTI UN VIZIONAR , CAUTA VIZIONARII !

3. CAT TRAIM INVATAM
Continua sa inveti mereu. Invata de la cei mai buni care o demonstreaza cu rezultate. Fii atent la ideea ca avem de invatat de la toti. DA , AVEM DE INVATAT DE LA TOTI , DAR DEPINDE CE. Asa ca , ai grija de la cine vrei sa inveti. 


4. AUTOSUGESTIE
Cuvintele "stres" , "dezamagire", "esec", "nu am chef" , "depresie" etc, si inca cateva minunatii din folclor nu au ce cauta pe lista ta. Toti avem urcusuri si coborasuri . Sunt lectiile noatre ale fiecaruia. DAR SUNT PAINEA DE ZI CU ZI A FIECAREI PERSOANE. Nu dramatizati lucrurlile. Tot ce ni se intampla e normal. Doar ca noi nu am stiut sa deschidem ochii si sa ne invatam o lectie la un moment dat. Si eu si oricine avem zile in care suntem "la ciclu". Dar nu trebuie sa se transforme intr-un mod de viata. Ne descarcam cat mai repede, si inapoi pe baricade. 

drums, tobe, copil, kid, canta, pasiune, playing drums
5. FA CE FACI DIN PLACERE Daca nu faci din placere si cu daruire ceea ce faci, energia care o vei transmite celor din jur va fi exact inversul. Rezumat: ceea ce esti, aia transmiti. Si se simte in jur. Iar ceea ce transmiti, aia vei atrage.


6. AJUTA PE CEILALTI
Asta e unul dintre cele mai mari secrete de a ajunge la mari succese. Spunea cineva, ca secretul sa ajungi pe culmile succeselor este sa ajuti cat mai multi oameni din jur. Si e adevarat. Invata, ca sa cresti si sa ajungi mare. Apoi, transmite ceea ce esti si altora care vin din urma. 



aventura, risca, riscuri, incredere, descopera, atitudine, altitudine
7. INVATA SA RISTI
A risca e parte din jocul succesului. A fi la locul potrivit, in momentul potrivit, cu atitudinea potrivita si cu oamenii potriviti in jur. Restul e atitudine, dedicatie si pasiune . Dar nu uitati un lucru : Una e sa risti de nebun, si alta e sa risti calculat. 


8. SITUATIILE BUNE SE PROVOACA , NU VIN SINGURE NICIODATA
Invata sa stii, sa cunosti , sa detii cat mai multa informatie despre ceea ce vrei sa faci. Sa ai controlul, nu sa te controleze situatia pe tine, ci tu trebuie sa faci in asa fel incat sa ai controlul asupra situatiei intotdeauna. IAR DACA NU SE DAU FACTORII DE CARE AI NEVOIE, TREBUIE SA II PROVOCI SA SE INTAMPLE . Nu astepta sa te caute loteria. Fi tu cel care face cartile. Nu te speria , la inceput nu vei reusi sa faci asta prea mult , dar cand ajungi sa o faci bine de tot. 


9. GANDESTE FARA FRICA CU ANTICIPARE
Exact ca la sah, castiga intotdeauna cel care poate gandi cu cat mai multe mutari inaintea celuilalt. Simplu, nu ?

vineri, 7 noiembrie 2014

Daca petreci putin timp singur...


Unii cred ca a fi singur este ceva rau. Nu trebuie sa insemne ca esti anti-social sau nedorit. Sunt beneficii pe care le ai odata ce imbratisezi starea de singuratate. Nu trebuie sa cadem nici in extreme, dar nici sa ne plangem daca avem momente de singuratate deoarece acestea te pot ajuta sa cresti ca persoana.
energie, relaxat, implinit, fericire

1.       O sa te reincarci -  uneori cand esti inconjurat de persoane, folosim multa energie. Incercand sa-i facem fericiti pe ceilalti, sa-i facem sa rada, sa le satisfacem egourile, sa le citim emotiile si tot ce intervine intr-o interactiune normala. Din punct de vedere mental poate fi obositor sa te conectezi cu ceilalti. Putin timp singur iti permite sa te reincarci si sa iei o pauza emotionala si mentala. 
2.       O sa reflectezi mai des. Viata are ritm alert, asa ca sa ai un moment de liniste poate nu se intampla foarte des. Sa fii singur iti sa oportunitatea sa reflectezi asupra ta. E momentul potrivit sa te concentrezi asupra ta.
3.       O sa fii in legatura cu emotiile tale. Cand esti inconjurat de prieteni esti ocupat sa le citesti emotiile, incat uneori pierzi legatura cu ale tale.  Cand incepi sa te bucuri de momentele singure o sa-ti intelegi sentimentele: ce te face fericit, ce te supara si odata ce le cunosti vei sti sa le controlezi.
4.       O sa faci lucruri care chiar te fac fericit. Cand suntem in compania altora deseori facem compromisuri pentru grup si nu tot timpul intr-un grup poti multumii pe toata lumea. E mai usor sa te bucuri de clipele de singuratate cand realizezi ca poti sa faci lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat.
productiv,a munci, scrie, compune, singur, creativ       5.        O sa devii mai productiv. Sa fii in compania altora poate fi distractiv, dar iti poate afecta serios productivitatea. Uneori, compania celorlalti te poate distrage de la lucrurile pe care trebuie sa le faci. Asa ca singur poti fi cel mai productiv – mai ales pentru ca nu sunt lucruri care sa-ti distraga atentia si te poti concentra pe munca ta.
       6.       O sa te bucuri de relatiile tale si mai mult. Cand petreci timp singur mai des si in final de bucuri de asta, o sa descoperi ca te bucuri si de relatiile cu ceilalti mai mult. Asta pentru ca timpul petrecut singur te face sa te apreciezi mai mult, dar sa apreciezi si lucrurile care le primesti din relatiile cu ceilalti.
7.       O sa te simti mai independent. Daca te bucuri de momentele de singuratate o sa te simti si increzator in aceasta abilitate, ceea ce duce la sentimentul de independenta. Nu o sa mai simti anxietate, dorinta arzatoare de companie, nevoia constanta de a interactiona sau anxietatea asociata cu privitul in jurul tau si sa nu vezi pe altcineva, doar pe tine.
8.       Vei avea o pauza de la a incerca constant sa-i faci fericiti pe ceilalti.
Viata e alcatuita din relatii si majoritatea relatiilor tin doar cand amandoi raman fericiti. Asta poate fi o slujba care te seaca in functie de cine e cealalta persoana. Asta e valabil la orice tip de relatie. Cand esti singur, singura fericire pentru care trebuie sa-ti faci griji e fericirea ta. Poti sa faci lucruri care te fac fericit, dar care poate pe altii ii deranjeaza. 

chitara, cantat, pasiune, muzica, compus, cantec


9.       Nu trebuie sa iti ceri scuze pentru nimic
Cand incepi sa te bucuri de timpul petrecut doar cu tine, iti dai seama ca nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru ceea ce faci, pentru ca nu deranjezi sau nu superi pe nimeni. Nu trebuie sa-ti faci griji pentru ce trebuie sa spui/faci.
10.    Nu vei mai cauta confirmarea anturajului
De multe ori cautam acceptarea prietenilor si familiei inainte sa actionam. Constant cerem sfaturile celorlalti, uneori e chiar necesar, dar alteori suntem perfect capabili sa actionam si sa decidem singuri.


Cand incepi sa petreci mai mult timp singur, inveti sa ai incredere in instinctele tale si sa iei decizii fara acceptul unei alte persoane. 

luni, 3 noiembrie 2014

Bob Proctor si o poveste

Bob Proctor, speaker, motivational, succes, schimbare
Bob Proctor este un autor, consultant de afaceri, lector, antreprenor, consilier si profesor care propovaduieste gandirea pozitiva, motivatia si maximizarea potentialului uman. In aceasta initiative el urmeaza pasii gigantiilor motivationali ca Napoleon Hill, Earl Nightingale si Wallace D. Wattles. Ceea ce l-a facut sa-si schimbe viata pe Bob Proctor a fost cartea lui Napoleon Hill “De la idee la bani”, de atunci Bob ajuns foarte departe – a scris si el carti, are programe, seminarii de dezvoltare personala si poate ati vazut filmul “Secretul” in care a vorbit despre Legea Atractiei.
Ati putea sa va abonati de pe acest site : http://proctorgallagherinstitute.com/  si sa primiti mesaje sale motivationale zilnic. Uite unul dintre mesajele pe care le-am primit:

“Mai sunt doar 9 saptamani pana la un alt An Nou … daca esti ca si masele atunci probabil ai uitat de scopurile care ti le-ai stabilit la inceputul acestui an si deja te-ai gandit la alte teluri pe care ai vrea sa le stabielsti pentru urmatorul an.
Dar stai! Asta nu e o atitudine. Nu e timpul sa renunti. Visele si scopurile tale sunt importante. E timpul sa incepi sa muncesti si sa creezi viata pe care o visezi.
Poate vrei sa slabesti, sa scapi de datorii, sa repari o veche relatie (sau sa incepi una noua) sau chiar sa-ti incepi propria afacere. Sa stii asta! Sunt foarte sigur ca poti sa-ti atingi aceste scopuri – si chiar mai mult!
Poate te intrebi…
De ce pierdem notiunea timpului si in cele din urma renuntam la sperantele si visele noastre.
Chiar vrem sa continuam sa avem un stil de viata stresant, frustant si limitat?
Intentia noastra e sa traim o viata in care ne simtim blocati an dupa an?
Nu prea cred. Train dupa niste credinte, paradigme care le-am dezvoltat in timp si le-am lasat sa ne defineasca lumea si locul nostru in ea. Cea mai mare greseala pe care o facem uneori e subestimarea puterii credintelor innascute si capacitatea lor de a limita ideile despre ceea ce este posibil in viata. Cand ne stabilim scopuri la inceputul de an care provoaca aceste paradigme, frecvent suntem condamnati sa esuam – si nu intelegem de ce.

desert, America, Las Vegas, iarba, uscat, copaci, samanta, creste
O sa-ti spun o poveste despre un tanar care s-a mutat in desert. A decis ca vrea un gazon frumos si verde asa ca si-a cumparat mai multi litri de vopsea verde. Apoi a vopsit pamantul din fata casei. Cand a fost intrebat de ce, a raspuns: Pentru ca toata lumea stie ca in desert nu creste iarba. Vecinii lui au ras de el, dar acesta isi vopsea in fiecare luna terenul din fata casei si de fiecare data raspundea la fel la intrebare: Pentru ca toata lumea stie ca in desert nu creste iarba.

In cele din urma unui vecin i s-a facut mila de el si i-a spus: care este sportul nr 1 din Las Vegas?
golf, sport, Las Vegas, actioneaza, acum, viseTanarul raspunde: Golful
Si unde se afla Las Vegas?
In desert
Atunci de ce nu ai plantat niciodata iarba ?
Pentru ca toata lumea stie ca … Tanarul s-a oprit.
Iarba nu creste in desert?

Sistemul nostrum de credinte nu este logic – de fapt sfideaza logica de cele mai multe dati si sunt impotriva noastra. Acesta e motivul pentru care asa des nu indeplinim rezolutiile de inceput de an si viata noastra ramane la fel – “ne vopsim pamantul”in loc sa plantam. Avem puterea sa ne schimbam dar trebuia sa facem 2 pasi.
Gandeste-te la un nou sablon – chiar acum.
Cum te-ai simti sa te trezesti in fiecare zi stiind ca fiecare vis pe care il ai o sa-l vezi ca se indeplineste?

Alege sa infrunti paradigmele si credintele limitatoare care te tin departe de dorintele tale. Nu te mai uita inapoi dorindu-ti ca lucrurile sa fie diferite. Fa o alegere acum ! ai aceasta putere. Te provoc sa nu mai “pictezi pamantul”, schimba-ti perspectiva si planteaza samanta schimbarii ”

marți, 14 octombrie 2014

Construieste-ti visul

Fondator si CEO, Bob Reina este dovada vie ca daca visul tau e destul de mare, esti perseverent si iti asumi acel lucru, poti sa traiesti viata pe care ai visat-o. „Cred ca motivul pentru care industria noastra este atat de atragatoare este pentru ca exista atat de multi oameni care au nevoie de ajutorul nostru.”
Din curtea casei sale impresionante din Florida, Bob este inconjurat de implinirea viselor sale. Poate sa se bucure de libertatea financiara a succesului sau, de la condusul in masinile sale preferate, pana la a se relaxa in piscina de afara cu pisicile si cainii sai; pentru un iubitor de animale ca Bob, asta inseamna pentru el a-si petrece  timpul cu iubita familie.

Compania infiintata de Bob este dedicata sa schimbe vieti cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie de video comunicare. Prin „a schimba vieti” Bob se refera la „Adu-ti visele la noi si noi o sa te ajutam sa faci restul. ”
„Cand vorbesc despre vise, nu toata lumea intelege. Un vis nu este ceva ce apare peste noapte. Nu inseamna doar sa-ti doresti: as vrea sa am un milion de dolari. Toata lumea ar vrea sa aiba un milion de dolari, dar stii ce? Verifica-le buzunarele, majoritatea nu au. Nu poti doar sa freci o lampa fermecata si sa apara un Duh care sa iti dea un milion de dolari. Trebuie sa vrei ceva cu un motiv, sa ai o pasiune pentru visul tau. Asta e cel mai important: pasiunea.”
„Cand ai un vis cu pasiune, te conduce in tot e faci. Poate fi orice vis, sa ai libertatea financiara sa ti-l indeplinesti chiar o sa-ti schimbe viata. O sa schimbe viata prietenilor tai, a familiei, si a comunitatii.”
„Cand destul de multi oameni isi schimba viata, atunci schimbi lumea.”

Bob a inceput de la faptul  ca stia ca vrea sa ii ajute pe ceilalti. „Cand eram copil faceam sport si cred ca acea disciplina, dorinta de a-tiajuta echipa chiar mi-au conturat personalitatea. M-am regasit in a munci ca o echipa pentru un scop comun. De aceea am devenit politist – sentimentul de realizare.”
Oricum, satisfactia emotionala de a ajuta pe cineva fiind politist nu l-a ajutat pe Bob sa-si plateasca facturile. Ca sa castige ceva bani in plus faceau treburi peste program; intr-o zi cand era langa biserica si directiona traficul, un enorias s-a apropiat de el, vrand sa-i spuna de vanzarile directe. L-a urmarit pana la masina spunandu-i  „omule sunt metode mai bune de a face bani.”
Bob a fost intrigat. Intamplator, cateva saptamani mai tarziu mi-a dat cineva un produs nutritional care mi-a placut foarte mult. Atunci nu stiam ca e vorba de Network Marketing. Tipul mi-a spus: „da-le mai departe”. Asa am facut si oamenilor le-au placut. Eram in afacere si nici nu stiam.
Datorita costurilor ridicate ale inceperii unei afaceri, vanzarile directe erau o alternativa convenabila. „Am analizat costurile francizelor: restaurante, frizerii – 100 000 $ sau 200 000 – asta era doar franciza. Nu aveam o asemenea suma. Am luat in serios Network Marketingul. ”  

Sfatul lui pentru o persoana noua in industrie  care vrea sa-si traiasca visele este: „ai respect. Munceste 7-10 ore pe saptamana si asuma-ti sa construiesti o afacere pe o perioada de 2-5 ani. Pentru Vanzarile directe e nevoie de efort ca in oricare alta meserie. Iti da posibilitatea sa-ti cultivi si cresti talentele innascute, dar si ale echipei tale.” Cand este intrebat de visele sale, Bob zambeste: „Trebuie sa te pitigi ca sa fii sigur ca nu e un vis, ci realitate?”, Bob raspunde „Nu stiu despre tine, dar eu de abia am inceput.”

Daca vreti sa stiti mai multe si sa incepeti sa va construiti visul, lasati-va adresa de e-mail in formularul din partea dreapta a paginii.

marți, 16 septembrie 2014

Descopera cine esti cu adevarat

10 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a descoperi cine esti cu adevarat

1. Sentimentele negative
Frica, furia, deznadejdea, vinovatia, ura, trufia, indignarea, regretul, tristetea, disperarea, plictiseala,  gelozia sunt sentimente care iti pot face viata un adevarat iad.
Incearca doar sa-ti aduci aminte cum te-ai purtat si ce ai gandit atunci cand unul dintre aceste sentimente a pus stapanire pe tine si vei intelege de ce ai nevoie sa renunti la ele ca sa poti afla cine esti cu adevarat.

2. Nevoia apasatoare de a simti ca faci tot timpul ceva cu viata si timpul tau
Nu e nimic rau in a-ti pretui timpul. Nu e deloc rau sa fii ambitios. Ba din contra, astea sunt doua calitati foarte importante.
Dar atunci cand nevoia asta  devine o obsesie te poate impiedica sa realizezi cine esti.
Cand esti prea ocupat sa te gandesti la cine vrei sa fii, nu mai ai timp sa vezi cine esti de fapt.

3. Lucrurile facute doar din obisnuinta
Obiceiurile stau la baza a 90% dintre realizarile noastre, dar a te identifica cu ele este la fel de gresit ca a te identifica cu hainele pe care le porti, masina pe care o conduci, casa in care stai sau jobul pe care il ai.
Tu nu esti toate astea. Tu nu esti nici macar suma gandurilor tale.
Tu esti mult mai mult de atat si ca sa vezi asta ai nevoie sa te poti “dezbraca” de toate astea.
Cand nu iti va mai fi rusine sa te privesti nud… atunci vei descoperi cine esti cu adevarat!

4. Dependenta de mici placeri trecatoare
In timp ce scriu aceste randuri savurez o cafea tare aromata. Nu fac asta pentru ca mi-ar fi somn, ci pentru ca este una dintre placerile mele. Este mica mea doza de fericire trecatoare. Si recunosc ca nu este singura.
cafea, fum, tigara, vicii, coffee, smoking, cigarettes, cigaresCu totii avem obicieul de a cauta constant mici placeri de genul asta, la fel cum niste narcomani umbla dupa droguri. La prima vedere pare ca dependenta noastra nu este un lucru daunator.
Dar la fel ca si drogurile, aceste mici placeri au rolul de a anestezia si a ne face sa uitam cine suntem cu adevarat.

“Da-i unui om suficient de multe mici placeri si vei face din el un robotel pe care il poti controla dupa bunul plac.”
Pe de alta parte, ia-le oamenilor toate placerile si ai toate sansele sa te trezesti cu o revolutie.
Nu spun sa renunti la toate micile tale placeri, nu acum si nu dintr-o data. Dar iti cer sa fii atent si sa nu le dai voie sa te anestezieze. Fii tot timpul  constient de cine esti si nu accepta sa-ti vinzi viata pe un pumn de maruntis. Treptat renunta la micile placeri daca simti ca te tin in loc si inlocuieste-le cu lucrurile care te fac sa simti ca traiesti cu adevarat. Indiferent ce inseamna asta pentru tine.

5. Nevoia de certitudine
Inutil sa mai zic ca in viata nu poti fi sigur decat de cateva lucruri ( te nasti, traiesti, mori… ).
Cine esti cu adevarat?
Probabil ca nu o sa poti raspunde niciodata cu certitudine la aceasta intrebare pentru ca suntem intr-o permanenta schimbare, dar este ok asa.
Pentru a fi un om implinit nu este nevoie sa dai cele mai bune raspunsuri, ci sa pui cele mai bune intrebari. Un raspuns imperfect la o intrebare perfecta este mai mult decat suficient.


6. Obiceiul de a te compara cu altii
E lesne de inteles ca atunci cand ne comparam cu altii avem doua tendinte:
  • ne place ce vedem la ei asa ca incepem sa ne transformam ca sa semanam cat mai mult cu acestia;
  • nu ne place ce vedem astfel incat alegem directia opusa.

Problema este ca niciuna dintre cele doua nu este calea noastra.
E ca si cum am fi la o rascruce de multe drumuri si in timp ce am incerca sa ne dam seama pe care cale sa apucam, am observa in fata noastra la capatul unuia dintre drumuri un animal periculos. Asta probabil ca ne va face sa alegem drumul care ne duce cel mai departe de acel animal, fara sa stim de fapt daca acela  este drumul pe care trebuie sa apucam sau nu.
Iar daca in locul acelui animal ar fi un om care ne este drag, probabil ca am fi tentati ( din nou  in mod gresit ) sa alegem si noi acel drum.
Vrei sa vezi cine esti si incotro trebuie sa te indrepti? Ignora tot ceea ce altii fac si spun si lasa-ti instinctul sa te indrume, caci el stie mai bine.

7. Conexiunea neintrerupta cu mediul exterior
meditatie, calm, liniste, pauza, izolare, singuratate
De ce crezi ca artistii ( scriitori, pictori, compozitori, etc. ) au nevoie de solitudine pentru a crea?
De ce crezi ca traiesc calugarii ( adevarati ) in singuratate?
Ma insel eu sau si Iisus a plecat in desert inainte de a incepe constructia celei  mai influente miscari ce a existat vreodata?
Si daca tot vorbim de religie, uite ce spune wikipedia despre Mahomed:
Nu se prea cunosc amănunte ale vieții lui Mohamed dinaintea primelor revelații, către anul 610. Potrivit tradiției, ele au fost precedate de lungi perioade de “retragere spirituală” (tahannut) în peșteri și în alte locuri însingurate

Te las pe tine sa tragi concluziile aici! 

8. Obiceiul de a te critica
Dintr-un motiv aproape inexplicabil oamenii ( in special oamenii destepti ) au prostul obicei de a-si face autocritica tot timpul.
Se stie foarte bine ca afirmatiile repetate devin cu timpul credinte.  Si atunci ca sa putem vedea cine suntem cu adevarat trebuie sa renuntam la critica cu care avem obiceiul sa ne invaluim.

9. Deciziile luate in trecut
In “Psihologia persuasiunii” Robert Cialdini povesteste  despre nevoia de consecventa. Aceasta nevoie ne determina de multe ori sa facem lucruri prostesti doar ca sa fim consecventi cu ce am gandit, spus sau facut in trecut.
Ba mai mult, chiar si perceptia despre propria persoana poate fi afectata de aceasta nevoie. Cialdini povesteste cum ii determinau chinezii pe prizonierii americani sa se transforme in adepti ai comunismului. La inceput li se cerea sa faca lucururi minore cum ar fi sa scrie o lista cu motive pentru care  “America” nu este perfecta, lista care avea sa fie citita la posturile de radio )  sau sa recunoasca public ca infractionalitatea in China este mai mica decat in S.U.A. si ca din acest punct de vedere comunsimul este mai bun decat democratia.
Usor usor, simtind nevoie sa justifice fata de altii si chiar fata de ei de ce au zis lucurile astea, prizonieri incepeau sa creada despre ei ca sunt adeptii comunismului. Lucru la care nu s-ar fi gandit niciodata in mod normal.

10. Tiparele de gandire care te-au adus pana aici
Spre deosebire de Romania unde autostrazile lipsesc aproape cu desavarsire,  mintea noastra este plina de autostrazi care ne ajuta sa parcurgem mai rapid drumul de la informatie pana la decizie.
Aceste autostrazi poarta mai multe denumiri, una dintre cele mai intalnite fiind denumirea de “tipare de gandire”.

Facand comparatia cu autostrazile din Romania, autostrazile mentale cu cat sunt mai circulate, cu atat devin mai rapide. Cu cat devin mai rapide, cu atat avem tendinta sa le folosim mai des pe cateva dintre ele si sa reducem numarul autostrazilor pe care circulam.
Problema este ca mintea noastra, la fel ca si Romania, ascunde multe minunatii, iar daca ne limitam doar la cateva trasee vom ajunge sa credem ca asta-i tot si nu vom descoperi aceste minunatii niciodata.


Daca vrei sa vezi adevarata ta frumusete, renunta din cand in cand la autostrazi si traseele turistice obisnuite si incearca sa mergi si pe poteci sau trasee nemarcate.

miercuri, 10 septembrie 2014

Învățăturile lui Lao Tzu

10. “In centrul fiintei voastre se afla raspunsul, stii cine esti si stii ce vrei.”
Tot ceea ce crezi ca poti gasi in exterior se afla deja in interiorul tau. Singurul loc in care poate fi gasit adevarul este in lumea ta interioara. In cazul in care ati citit “Puterea lui Acum” de Eckhart Tolle probabil va amintiti urmatorul citat: “Cei care nu si-au descoperit adevarata lor bogatie, care este stralucitoarea fericire a Fiintei si sentimentul profund si indestructibil de impacare si de implinire care vine odata cu aceasta descoperire, sunt cersetori, chiar daca detin cele mai mari bogatii materiale.”

9. “Muzica sufletului poate fi auzita de Univers.”
Aceasta este o alta modalitate prin care Legea Atractie sau Secretul poate fi exprimata in cuvinte, cu toate ca aceasta este o varianta de exprimare mult mai eleganta a acestei legii universale.

8. “Fa lucrurile  dificile cat sunt usor de facut si fa lucrurile extraordinare cat sunt mici. O calatorie de o mie de mile incepe cu un singur pas.”
Acest citat evidentiaza faptul ca inceputul unei calatorii este cel mai dificil aspect al acesteia. Cele mai mari realizari individuale si colective au inceput, ca mai apoi evolutia sa-si continue cursul in pasi mici, unul dupa celalalt. De asemenea, trebuie sa privim si aspectul practic. Proiectele uriase pot fi impartite in sarcini mici si usoare ce pot fi executate mult mai usor.

pas, calatorie, realizare, individual, dezvoltare, crestere

7. “Fata de mintea care este linistita, intregul univers se preda.”
Aceasta este o realizare ce poate fi inteleasa intr-un mod intuitiv in cazul in care suntem obisnuiti sa practicam meditatia zilnic.

6. “Cand m-am eliberat de ceea ce sunt, am devenit ceea ce as putea fi.”
Un lider autentic nu este cel care este controlat de ego-ul sau si care simte nevoie sa-si arate superioritatea cu aparitia oricarei oportunitati. Cei mai puternici oameni au puterea de a ne inspira astfel incat sa ne dam seama de propriun nostru potential.

5. “Cand munca celui mai bun lider este gata, poporul spune “Am facut-o noi insine.”
Abilitatea unei persoane de a-si forma o viziune, un vis, este extraordinara. Geniu, este persoana care dispune de abilitatea de a vedea potentiaul intr-o alta persoana sau intr-un lucru, cu toate ca acel potential nu a iesit inca la lumina.

4. “Cel care vede lucrurile din stadiul de samanta, acela este geniu.”
Non-atasamentul, in special fata de imaginea de sine, este necesar pentru dezvoltarea personala. Daca suntem deschisi fata de noi perspective si noi posibilitati fara sa credem orbeste in acestea ne putem dezvolta cu succes.

samanta, potential, creste, geniu, dezvolta

3. “Stapanirea celorlalti este putere. Stapanirea de sine este adevarata putere.”
Shimbarea nu incepe cu cei din jurul tau, ci incepe cu omul pe care-l privesti in oglinda. Stapanirea de sine este fundamentala pentru succes, pentru succesul tau cat si pentru succesul celorlalti.

2. “Natura nu se grabeste si totusi, totul este realizat.”
Intr-adevar unul dintre citatele la care merita sa meditezi. Apa nu incearca sa curga, doar curge. Iarba nu incearca sa creasca, doar creste. Totul se petrece intr-un mod natural, perfect, fara rezistenta fata de valurile vietii.

1. “Calea (Tao) care poate fi numită nu este Calea Ultimă.”

Aceasta prima propozitie a invataturilor sale poate parea paradoxala, dar nu este asa. Tot ceea ce se afla in lumea manifesta nu reprezinta sursa fara de forma, cea care nu poate fi numita. Este precum analogia degetului care indreapta catre luna, dar care, nu este luna insasi. Ori de cate ori Tao este numit, este etichetat, nu este eternul Tao.

marți, 9 septembrie 2014

Bogatia dinauntrul tau

lux, bogat, bani, vacanta, succes,
"Bogăţiile obişnuite pot fi furate,
adevăratele bogăţii, nu. În sufletul 
tău se află lucruri infinit de preţioase, care nu îţi pot fi luate."  Oscar Wilde

La ce se refera de fapt bogatia? 

E mai bine sa ai acces nelimitat la obiecte scumpe, vacante si masini de lux sau la bogatiile din interiorul tau inca nedescoperite, la cunoastere si pace?  


Dar oare e posibil sa le ai pe amandoua? ... 

Am citit recent un articol scris de Cristi Stefan, care m-am gandit ca mertia impartasit. 

Uite un fragment din el: 
Aceste 2 lucuri, practicate moment de monent, o să-ți arate, peste ani și ani, că tot ceea ce ți-ai dorit ca stimuli externi sunt doar un bonus la adevăra fericire și abundență care se află în interiorul tău.

Ai tot ceea ce ai nevoie și oricât de puțin ai avea acum, tot ai destul. Și orice s-ar întâmpla tot vei avea destul. 
Citește tot articolul: http://crististefan.com/bogatie/

duminică, 7 septembrie 2014

Profita de fiecare zi!

Astazi vreau sa iti recomand acest scurt video (de 6 minute) care sper ca iti va trezi ambitia si dorinta de a-ti atinge potentialul maxim. De ce sa te multumesti cu lucruri simple daca iti plac lucrurile extravagante? De ce sa ai vacanta doar o data pe an daca ai vrea sa calatoresi in fiecare zi? De ce sa stai intr-un apartament intr-un oras aglomerat cand tu ai vrea sa ai o casa langa plaja/ o cabana la munte? 
Tu cum ai vrea sa fie de fapt viata ta? 


marți, 26 august 2014

Rolul video comunicarii

Ai auzit povestile de succes (de exemplu Steve Jobs): oportunitatile de afaceri depind totdeauna de timp. In aceasta era, Wall Street nu mai e neparat poarta raiului catre avere. Secretul sta in obiectul pe care il folosesti ca sa citesti acest articol, dar asta nu e nimic nou. Totusi, in cultura de astazi, succesul radiaza din calitate superioare si captarea atentiei pe ecran. Existand la nivel global o dorinta pentru recompensarea imediata, nu e o surpriza ca 60% din datele de pe internet sunt video. Oamenii vor lucruri care nu numai sa fie citite, dar si vizionate si experimentate... si vor asta acum.


comunicare,video, Talk Fusion, succes, bani

Talk Fusion este specializat in producerea si impartaseste produse de video- comunicare. Ne deosebim de competitie prin profesionalismul adus clientilor. Talk Fusion pretuieste visatorii, vizionarii si schimba modul in care persoanele vad un email, website sau newsletter. Avand in vedere ca 100 de milioane de utilizatori de internet urmaresc video-uri online in fiecare zi, e destul de incurajator sa stim ca nu suntem singuri – doar aratam calea.  

Daca vrei,  in mai putin de 3 minute poti afla mai multe desprea Talk Fusion:  https://www.youtube.com/watch?v=4wpIsVrv9mI

joi, 21 august 2014

Educatia si scoala

Poate multi inca mai cred ca educatia e acelasi lucru cu a merge la scoala... Educatia incepe acasa, continua la scoala si nu se opreste cand am primit o diploma, continua mult timp dupa aceea si nu ar trebui sa se opreasca deoarece lumea se schimba mereu si noi trebuie sa tinem pasul. 

Aveti curajul sa iesiti din sistem, sa ganditi si sa va exprimati opinia, nu sa repetati  ce am invatat la scoala!


luni, 2 iunie 2014

How To Get Paid PRESENTATION The future of global best home business

Pasiunea si dorinta care ne ghideaza

Pasiunea sta la originea geniului. E o forta care te trezeste. Iti starneste imaginatia, capacitatea si determinarea. Iti scutura mintea de credinte care te limiteaza si sparge tiparele vechi de gandire.

Pasiunea e ceea ce iti ofera un sens!


Daca ai exuberanta poti sa faci aproape orice trebuie sa faci, dar daca te obligi sa faci ceva iti irosesti energia. 
Pasiunea te trezeste pentru ceva din viata ta pe care il doresti atat de tare, incat nu mai trebuie sa te fortezi sa faci ceva. Ai acum o determinare diferita; o forta care impinge. 
Oricare mare lider (indiferent in ce domeniu) a ajuns atat de departe datorita unei forte mai puternice decat toate. Aceea e dorinta (ca o foame)!
Pasiunea e primul echipament, care te porneste, dar dorinta este biletul care te va duce unde vrei.
De asemenea, o sa distruga frica de a gresi pentru ca te blocheaza intr-un angajament si nu o sa dormi noaptea pana nu iti indeplinesti scopul.
Nu e de ajuns sa fii pasionat... trebuie sa ti-l doresti atat de mult incat sa nu te simti confortabil daca nu il ai.
Sa fie o dorinta atat de puternica, incat daca nu primesti dupa ceea ce ravnesti, esti deranjat. O sa mori incercand sa ai ceea ce vrei pentru ca nu exista alta cale!
Intr-o provocare, factorul necesitatii te ajuta. Dar nimic nu e necesar cu adevarat pana nu urmaresti un scop/ o pasiune.

Care e pasiunea ta? Pentru ce esti aici?

Nu ce vrei sa fii. Ce vrei sa creezi? Ce vrei sa oferi celorlalti? Care e cadoul tau? Care e acel lucru la care vrei sa fii cel mai bun? si care ai putea sa-l faci in fiecare zi fara sa te saturi? Ce vrei sa impartasesti lumii?                                                          (Anthony Robbins)

marți, 20 mai 2014

6 trucuri ca sa scapi de starile de depresie si tristete

Ceea ce ar trebui sa mentionam inca de la inceputul acestui articol este ca starile de depresie sunt diferite de starile de tristete.
Starile de depresie au un caracter universal, intunecandu-ne incetul cu incetul intreaga perspectiva asupra vetii.
Speranta este prima care dispare, iar lucrurile care altadata ne faceau placere devin dintr-odata o povara.
Din pacate, nu este deloc usor sa ne luptam cu simptomele depresiei, insa aceasta lupta nu ar trebui incheiata inainte sa inceapa.
Mai jos sunt prezentate 6 trucuri care pot servi drept “tratament alternativ” pentru starile de depresie:

1. Asculta muzica antrenanta.
Atunci cand ne confruntam cu starile de depresie, cel mai dificil lucru este sa facem primul pas.
Adesea, stim care este directia in care ar trebui sa actionam, insa nu reusim sa luam o decizie.
Acest lucru se poate intampla chiar si in cazul celor mai simple activitati.
Asa ca, data viitoare cand “va trece” fiorul negru al depresiei, incercati sa actionati pe loc, fara sa va mai lasati coplesiti de ganduri. Dati drumul la melodia care va binedispune de fiecare data si…dansati!
2. Despre depresie si atingere…
Oamenii de stiinta afirma un lucru interesant despre depresie: terapiile prin atingere sunt binevenite in tratamentul depresiei. Ele diminueaza hormonul stresului si cresc nivelul de oxitocina.
In acest sens, terapiile de care ne putem bucura sunt acupunctura, masajul, Reiki si reflexoterapia.
3. Include Omega 3 in dieta ta.
Cercetatorii in materie de nutritie au constatat ca persoanele care sufera de depresie prezinta o lipsa de acizi grasi in alimentatia lor.
O lingura de ulei de peste scade cu pana la 50% simptomele depresiei precum anxietatea, insomnia, gandurile suicidale. Asadar, in cazul in care erati in cautarea unui tratament naturist pentru depresie, puteti incerca si aceasta varianta.
4. Opreste monologul negativ din mintea ta.
Persoanele depresive au tendinta de a vedea partea goala a paharului, cand lucrurile nu merg exact asa cum ar dori, au tendinta de a se autoinvinovati. Astfel, starile de depresie accentueaza indoiala si lipsa propriei valori.
Primul pas pe care il poti face in acest sens este sa iti dai seama ca gandurile tale nu sunt sanatoase.
Observa care sunt gandurile tale, dar nu te identifica cu ele.
5. Distrage-ti atentia de la gandurile tale.
Gandurile tale iti pot deveni inamici atunci cand starile de depresie se instaleaza. In momentele in care te simti coplesita, joaca-te cu un animal sau iesi la o plimbare. Citeste o carte sau termina un puzzle inceput de ceva vreme.
Fa orice te poate indeparta de temerile tale.
6. Nu renunta.
Depresia te poate face sa iti doresti sa te ascunzi de lume si sa dispari.
Este in regula sa petreci timp de unul singur, insa si in acest sens ai nevoie de o limita.
Tine minte ca starile de depresie pot fi controlate si ca dincolo de acestea, poti trai o viata minunata.
Pastreaza-ti increderea in viata si gaseste puterea de a merge mai departe.




Sursa: http://www.damaideparte.ro/index.php/trucuri-depresie/14252/


joi, 13 martie 2014

Un pamant nou



Tocmai am terminat de citit cartea lui Eckhart Tolle - "Un pamânt nou", o carte despre Viață, cum să te eliberezi de ego, cum să-ți descoperi scopul interior și ... altele. Mai jos am extras câteva idei, poate te vor face curios să citești cartea. 



  • Când veti înceta sa acoperiți lumea cu cuvinte și etichete, viața se va îmbogăți cu un sentiment al miraculosului care s-a pierdut cu mult timp în urmă, atunci când umanitatea, în loc să se folosească de gândire, s-a lasat posedată de ea.... Cuvintele reduc realitatea la ceva ce poate fi cuprins de mintea noastră, iar aceasta nu poate curpinde prea mult. 
  • Incercarea de a ierta nu dă rezultate. Iertarea apare de la sine. Nu lua lucrurile personal; nimeni nu face rău, ci egoul celuilalt. Compasiunea răsare atunci când conștientizezi că toți suferă de aceeași boală a minții. 
  • Egoul nu știe că sursa întregii energii se află în voi înșivă, asa că o caută în exterior. (în lucruri și evenimente)
  • Ceea ce vei întâlni odată ajuns la destinație depinde de calitatea pasului luat acum. Ceea ce are să vă ofere viitorul depinde de starea de conștiință pe care o ai acum. 
  • Poti pierde doar ceea ce ai, nu ceea ce esti! 
  • Nu neapărat ceea ce spui sau crezi că are importantă pentru tine este într-adevăr ceea ce contează, ci ceea ce acțiunile și reacțiile tale relevă ca fiind important și serios pentru tine
  • Doar dacă opui rezistență față de ce se întâmplă ești la mila evenimentelor, iar fericirea sau nefericirea îți vor fi determinate de mersul lucrurilor
Așa că alege să fii fericit, contează cum te simți, restul vor trece, iar peste 10 ani nu vor mai conta prea mult! 

sâmbătă, 1 martie 2014

Lucruri pentru care ar trebui sa-ti faci timp

1. Scrie de mâna – scrisori către prieteni, familie, ţelurile tale, notiţe, liste... orice. Am devenit prea mecanici, acum totul poatefi scris pe calculator/ telefon şi trimitem mesaje în mai puţin de un minut oriunde. Totuşi, nu ar fi mai drăguţ să găseşti un bileţelde la iubit/a sau să primeşti o vedere de la un prieten din altă ţară? 

2. Savurează timpul în care nu faci nimic. Ia-ţi o pauză de la ritmul accelerat al vieţii şi ... bucură-te de timpul pe care-l ai. Deconectează-te de la tehnologie, încearcă să nu devii prea depedent.

3. Gătește ceva drăguț sau nou fără nici o ocazie. În loc să mergi să mănânci în oraș, răsplătește-te  cu o masă sănătoasă, gătită în casă Pune muzica preferată și începe să gătești – poate fi chiar distractiv.

4. Citește cărți. Dar nu de pe calculator. Cărți adevărate, ca să poți simți paginile și mirosul lor.
5. Îmbracă-te frumos fără un motiv anume, doar pentru că așa vrei tu – poartă rochia ta preferată/ cămașa sau tricoul favorit, nu contează unde mergi, ci cum te simți.  
6. Fă curățenie și redecorează. E important să te simți bine în casa și camera ta. Dacă nu îți place dezordinea, aruncă lucrurile de care nu mai ai nevoie. Dacă nu-ți place culoare pereților, vopsește-i.
7. Pretrece timp cu copii. Joacă-te, relaxează-te

8. Ascultă muzică, dar nu ca zgomot de fundal pentru alte activități. Stai și bucură-te de muzica ta preferată.
9. Oprește-te să vorbești cu oamenii. Ascultă sincer și comunică autentic. Am uitat să interacționăm în viața de zi cu zi, vorbim doar pe internet, iar când avem o discuție cu cineva ne verificăm constant telefonul ca nu cumva să ne scape ceva, dar uităm să acordăm atenție persoanelor adevărate.
10. Sună-ți rudele doar ca să le saluți și să vezi ce mai fac. De multe ori le sunăm doar când avem nevoie de ceva sau vorbim doar de sărbători.

joi, 27 februarie 2014

lucruri pe care oamenii fericiti le fac diferit


Cu ce sunt diferiți oamenii fericiți de cei nefericiți? Evident că sunt fericiți, dar ce face de fapt diferența?  
Să vedem lista de mai jos. 

1. Dragoste vs. Frică
Cu siguranță cei cu adevărat fericiți iubesc mai mult și se tem mai puțin. Nu le e frică că o să fie răniți, înșelați, ei văd fiecare moment, persoană sau provocare ca pe o oportunitate să se descopere și să descopere lumea din jur.

2. Acceptare vs. rezistență 
Dacă vrei să fii fericit trebuie să înțelegi că nu poți schimba o situație rezistându-i, poți s-o schimbi dacă o accepti așa cum este și înțelegi că există un motiv pentru care s-a întâmplat. Intreabă-te: ce pot învăța din asta? cum pot să îmbunătățesc lucrurile? Incearcă sa vezi partea pozitivă a lucrurilor - întoteauna este una. 

 3. A ierta vs. a pedepsi
Nu e sănătos să porți pică, nu  te va ajuta să fii fericit. Alege să ierți și să uiți. Iertarea e în primul rând un bine care n-il facem nouă însine și apoi celorlalți. 

”Să ţii furia în tine e ca şi cum ai prinde un cărbune încins pe care vroiai să-l arunci în altcineva. Tu o să te arzi!”  Buddha

4. Încredere vs. îndoială
Oamenii fericiți au încredere în ei înșiși și în cei din jurul lor. Indiferent cu cine interacționează, îi fac să se simtă special: îi tratează cu respect, demnitate, dragoste și nu fac discriminări de vârstă, culoare, sexuală, de religie sau de rasă. 

”Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare.” Mark Twain

5. A lauda vs. a critica Oamenii fericiți probabil sunt de acord cu teoria lui Carl Jung care spunea că: ”dacă opui rezistență nu numai că acel lucru va persista, dar se va și dezvolta”. Astfel, ei nu critică absența unui comportament, ci laudă persoana și acel comportament care vor să-l consolideze și încurajează faptele pozitive.
Când un părinte vrea să-și învețe copilul să fie ordonat, nu îl va critica de fiecare dată când nu și-a pus jucăriile la loc, ci îl va laudă de fiecare dată când le-a aranjat - încurajând comportamentul pozitiv. 

6. Provocare vs. probleme
Ca să fii fericit trebuia să vezi problemele ca provocări, oportunități de a învăța lucruri noi și să vezi dincolo de aparențe - la început va părea dificil, dar vei vedea că după fiecare problemă pe care o depășești înveți ceva și te dezvolți ca persoană. 

7. Abundeță vs. sărăcie
Încearcă să ai o mentalitate de abundență, trăiește o viață echilibrată (cu abundență în toate domeniile). 

8. ”Visează mare” vs. fii realist
Indrăznește să ai vise mărețe, ascultă-ți inima! 

"Nu visa lucruri mărunte pentru că ele nu au puterea să miște inimile oamenilor." Goethe

9. Bunătate vs. răutate
Oamenii fericiți sunt buni cu ceilalți și cu ei înșiși pentru că înțeleg puterea iubirii de sine, iertării și acceptării. 

10. Recunoștință vs. nerecunoștință 
Privește lucrurile cu inima deschisă și recunoaște frumusețea din jurul tău. Mulțumește pentru ceea ce ai și nu te mai plânge!


11. Angajament vs. neatenție
Dacă vrei să fii fericit trăiește în prezent, nu te ancora în trecut. Fii prezent și atent la ce se întâmplă în jurul tău: când discuți cu cineva fi acolo, angajat în discuție, ascultă sincer și observă oportunitățile. 

”Acceptarea prezentului este acceptarea vieții insesi, fiindcă momentul de acum este inseparabil de viața. Așadar, nu vă faceti un dușman din momentul de acum. Imprieteniți-vă cu el. Cu alte cuvinte, acceptati fiecare moment și tot ceea contine el, ca și când ar fi alegerea voastra. Imediat, viața va incepe sa lucreze in favoarea și nu împotriva voastră. Apoi, priviti miracolul pe care îl dezvăluie viata!”  Eckhart Tolle 

12. A fi responsabil vs. a acuza
Doar tu ește responsabil de viața ta și de ceea ce se întâmplă, așa că nu căuta scuze înafară dacă lucrurile nu sunt cum ți-ai dorit (soarta, lipsa de noroc sau vecinul)






luni, 24 februarie 2014

10 lucruri pe care le Poți face ca să Zâmbești Dansând cu Viața

1. Pune lucrurile care contează mai mult înaintea celor care contează mai puțin

Suntem prinși în preocupări și aspirații de zi cu zi, așa că uneori uităm să ne întrebăm dacă facem într-adevăr ceea ce contează. Pentru noi. 
De câte ori faci pauze în care să revezi unde ești, încotro te îndrepți și dacă faci ceea ce contează pentru tine? Mulți oameni nu-și pun astfel de întrebări. În capcana preocupărilor zilnice uită să se gândească la rolurile lor personale, la valorile lor și să spună STOP atunci când acordă mai mult timp cerințelor altora decât dorințelor proprii. Ajung să acorde mult timp lucrurilor care contează puțin și puțin timp lucrurilor care contează mult.
Asta și pentru că nu ascultă de un sfat vechi de când lumea:

2. Cere ceea ce vrei

Când vrei ceva, spune-o. Chiar dacă vei deranja orgolii, chiar dacă îți este jenă să vorbești.
Te vei simți mai bine cerând ceea ce vrei – indiferent că o vei primi sau nu – decât dacă suferi în tăcere. Mitul eroului tăcut este … un mit admirat. Nu vorbește însă despre cum este să fii tăcut, să nu ai încredere în tine și să nu te reprezinți pe tine însuți. Și, dacă ceri, vei fi surprins cât de des vei primi ceea ce ai cerut.
Așteaptă-te, în același timp, de la ceilalți să-ți spună și ceară exact ceea ce vor. Încurajează-i, de altfel, să ți se adreseze în mod direct. Fără sute de ocolișuri și fără teama de a nu răni. Veți clădi astfel relații armonioase și de calitate.
Pentru asta trebui însă să ții mereu cont de faptul că  

3. Ceea ce le place altora nu trebuie să îți placă neapărat și ție. Și reciproc.

Avem fiecare dintre noi propriile preferințe și aspirații. Deși obișnuim să spunem că “gusturile nu se discută”, în practică nu respectăm gusturile altora. Într-o anume măsură și din cauză că alții nu le respectă pe ale noastre.
Este ca și cu bârfa: câtă vreme o practici te ține legat. Când renunți la ea, vei realiza cât de mult te-ai eliberat și te vei întreba de ce nu ai făcut-o până atunci. De ce te-ai încărcat cu problemele și viața celor din jur?
Îți dorești neapărat să fi iubit de toată lumea? Crezi că vei reuși să-i faci pe toți cei din jurul tău să te iubească? Ei bine îți doresc mult succes! Vei avea nevoie pentru că mereu va exista cineva care nu te va agrea.
Așa că la ce bun să te prefaci că îți plac lucruri care nu valorează pentru tine? Și la ce bun să te aștepți ca cei din jurul tăi să iubească neapărat ceea ce îți place ție? Putem fi diferiți, respectând alegerea celorlalți ca ei să fie altfel decât noi.
Respectă preferințele celorlalți, învață să spui NU și mergi mai departe (îți recomand și cartea ”Cum să spui nu acasă, la serviciu, prietenilor, în viața de zi cu zi“, de Maria Haddou). Lucrurile care le plac celorlalți nu mereu îți vor plăcea și ție. Iar ceea ce îți place ție nu mereu va plăcea celorlalți. Și asta este foarte în regulă.
Străduiește-te în același timp și 

4. Caută compania oamenilor fericiți

Alege tipul de oameni a căror atitudine te încurajează să dansezi fericit cu viața. Înconjoară-te de astfel de oameni, de oameni care și-au găsit un echilibru în viață. Sau cel puțin îl caută.
Evită – în același timp – cercurile de oameni cu probleme personale (vezi și ghidul de networking). Astfel de oameni îți vor fura energia. Când petreci mai mult timp ci cineva întreabă-te mereu: “Mi-aș dori să locuiesc împreună cu această persoană?“. Dacă răspunsul este nu, gândește-te cum îți poți folosi timpul mai bine. 
Iar în relațiile cu ceilalți caută să te comporți de pe poziții egale, fără a intra de la bun început pe o treaptă de inferioritate. Chiar și când tu te consideri inferior lor.
Asta pentru că în realitate

5. Ceilalți oameni observă greșelile tale mult mai rar decât îți închipui tu

Prea des ne gândim la ce ar putea crede alții despre noi, uitând să ne punem și întrebarea dacă realmente cineva ne observă greșelile. În majoritatea cazurilor cei din jur nici nu ar observa gafele noastre dacă noi nu le-am pune în evidență. Asta pentru că tindem să acordăm o mult prea mare importanță greșelilor pe care le facem, minimizând în același timp reușitele.
Obținem astfel rețetă perfectă pentru a te dezavantaja singur din start!
Ca urmare, de câte ori crezi că cei din jur au o părere proastă despre tine pentru o greșeală pe care ai făcut-o, întreabă-te dacă măcar ei au observat.
În public speaking, spre exemplu, un sfat util la început este să nu-ți ceri scuze dacă ai emoții. De ce? Pentru că s-a constatat (există și o statistică pe undeva) că în 70% din cazuri cei din sală nu-și dau seama că vorbitorul de pe scenă are emoții. Decât dacă el le spune asta. Așa că de ce să transmiți un mesaj negativ? Pur și simplu nu acorda mai multă importanță greșelilor tale decât este cazul.
Iar pentru asta concentrează-te pe ceea ce poți face concret, zi de zi. Și…

6. Înlocuiește pe “aș vrea” și “ar fi bine” cu “fac”

Citește în continuare aici