Imagineaza-ti ca esti intr-un tren, mergi undeva in vacanta. Trenul devine din ce in ce mai aglomerat, iar printre aceste persoane se afla și o femeie cu vreo 6 sacoșe și bagaje. A suit toate bagajele în tren, și apoi le-a mutat în compartimentul în care te afli, plecând în căutarea locului la care trebuia dumneaei și bagajele să locuiască pentru următoarele 3-4 ore. După câteva minute, de căutări ale cifrei magice, 105, a găsit locul. A venit să ia primul bagaj. După alte 5 minute, a venit să ia al 2-lea bagaj. După alte 5 minute, a venit să ia al 3-lea bagaj. …… După alte 5 minute a venit să ia și al 6-lea bagaj. Epuizată. Transpirată. Enervând pe toată lumea din jur.
Cărăm foarte multe bagaje după noi, (bagaje emoționale, frici, poate chiar și datorii) și nu reușim să ajungem acolo unde ne-am propus. Pentru că e mai greu să ajungi într-un loc când ai 6 bagaje după tine, decât atunci când ai doar un ghiozdan, nu? Viteza pe care o prinzi în viață, ține de bagajele pe care le târăști după tine.
Rezultatele pe care le ai sau le vei avea în viața ta vin spre tine, sau te duci tu spre ele cum îmi place mie să gândesc, atât de repede, cu cât de repede te miști. Dacă ești un speriat, adică dacă tu cari după tine un geamantan de om speriat, pe care-l poți da jos imediat, pentru că nu-ți ajută la nimic, o să ajungi acolo unde ți-ai propus greu, sau chiar deloc. Știai că sunt mulți oameni care visează să ajungă să vadă Parisul, dar nu reușesc toată viața lor? Știai că sunt oameni care cred că a câștiga 1000 de euro pe lună este ceva uriaș și practic imposibil? Știai că sunt oameni care atunci când văd un Mercedes S Klasse, spun că este prea scump și că nu-l vor avea niciodată? Niciodată este cam mult timp. În special dacă realizăm că niciodată înseamnă doar viața pe care o avem. Limitată. 60-70. Poate chiar 100 de ani.
Solutie? Creează-ți propria vamă
Revenind la concluzia cu bagajele pe care le cari după tine de atât timp (nu ți-e greu?) te invit să le treci prin vamă. Știi cum se face la vamă? Se controlează lucrurile și dacă sunt ok, merge să le iei, dacă nu, nu te lasă cu ele. Așa și cu tine. Vezi mai întâi ce bagaje cari după tine, cum ar fi: frică, timiditate, rușine, dorințe mult prea mici, slabă încredere în tine, o voce prea slabă, orice ar mai fi și sortează-le. Ce vrei să mai iei după tine și ce vrei să lași în vamă? Ce-ți mai folosește, și ce nu? Fă o contabilitate clară și acționează acum. Este nevoie doar de o decizie și de acțiune. Multă acțiune. Pentru că degeaba acționezi spre visul tău, călcând pedala de accelerație la maximum, dacă mergi cu frâna de mână trasă. Nu o să ajungi departe și o să strici și mașina. Lasă frâna de mână jos, eliberează portbagajul de toate prostiile pe care le cari după tine, și dă-i bătaie.
Accelerează și îndreaptă-te cu viteza potrivită spre visurile tale.
Articol preluat de pe: http://crististefan.com