duminică, 1 martie 2015

11 lectii de viata

Bruce Lee a fost mai mult decat un personaj din film care ii bate mar pe baietii rai. De asemenea, avea o intelegere profund filosofica despre cum sa ai o viata pozitiva. Uite 11 lectii pe care le poti invata de la Bruce Lee.
Bruce Lee, arte martiale, lupta, pumni

 1. „Nu ma aflu pe lumea aceasta ca sa-ti satisfac tie asteptarile si nici tu ca sa le satisfaci pe ale mele.” O data ce intelegi ca viata pe care o duci iti apartine doar tie si nu celorlalti, iti da putere. Ar trebui sa ne traim viata dupa propriile principii si valori, nu dupa ale celorlalti.
 2.  „Un tel nu e menit ca sa fie atins intotdeauna, cateodata e doar ceva spre care sa tintim.”  Cand muncesti pentru visele tale, chiar si faptul ca ai esuat poate fi realizare enorma.
 3. „Foloseste doar ce functioneaza si ia informatia din orice loc pe care-l gasesti.” Nu conteaza care e sursa ta de intelepciune, atata timp cat e folositoare.
 4.  „Nu te teme de eses. – Nu  esecul e o crima, ci faptul ca ai tintit prea jos. In incercari marete si esecul e glorios.” Te opresti pe tine din progres daca nu ai ambitii mari. Seteaza-ti teluri mari pe care poate nu o sa le atingi niciodata, dar rasplata pentru esec o sa vezi ca o sa merite.  
 5. „Nu conteaza atat cresterea zilnica, ci descresterea zilnica. Scapa de ceea ce nu e esential. ” Organizarea timpului prin scaparea de lucrurile de care nu ai nevoie face loc energiei si timpului pentru ceea ce vrei sa atingi. 
 6. „Daca iubesti viata, nu pierde timpul, pentru ca viata e facuta din timp.”
 7. „Observa ca si cel mai bine infipt copac se  rupe usor, in timp ce bambusul sau salcia supravietuiesc pentru ca se indoaie dupa vant. ” Trebuie sa stim sa ne adaptam la conditiile pe care ni le da viata fiindca supravietuind perioadelor grele/ negative ne dezvoltam si invatam din ele lectii valoroase.
 8. „A folosi nici o limita ca limita” Provoaca-te constant si depaseste-ti limitele chiar daca pare imposibil, pentru ca asa vei experimenta cresterea.  
 9. „Sa stii nu ajunge, trebuia sa aplici; sa vrei nu ajunge, trebuie sa faci.” Actiunea nu numai ca te misca fizic spre telul tau, dar si creeaza un obicei al gandurilor pozitive care te ajuta sa continui.
 10. „Artele martiale te invata sa te cunosti pe tine. O lovitura sau un pumn nu e ca sa il lasi inconstiente pe tipul din fata ta, ci ca sa-ti lovestie ego-ul, frica sau complicatiile.”  Provocarea de a fii fata in fata cu frica ta si de a actiona construieste forta.
 11. „La dracu cu circumstantele, eu creez oportunitati. ” fiecare primeste un set de circumstante si exista 2 tipuri de oameni: cei care lasa circumstantele sa-i tina pe loc si cei care vad circumstantele ca pe un obstacol ce trebuie depasit. Numai tu poti decide din ce categorie faci parte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu