joi, 27 februarie 2014

lucruri pe care oamenii fericiti le fac diferit


Cu ce sunt diferiți oamenii fericiți de cei nefericiți? Evident că sunt fericiți, dar ce face de fapt diferența?  
Să vedem lista de mai jos. 

1. Dragoste vs. Frică
Cu siguranță cei cu adevărat fericiți iubesc mai mult și se tem mai puțin. Nu le e frică că o să fie răniți, înșelați, ei văd fiecare moment, persoană sau provocare ca pe o oportunitate să se descopere și să descopere lumea din jur.

2. Acceptare vs. rezistență 
Dacă vrei să fii fericit trebuie să înțelegi că nu poți schimba o situație rezistându-i, poți s-o schimbi dacă o accepti așa cum este și înțelegi că există un motiv pentru care s-a întâmplat. Intreabă-te: ce pot învăța din asta? cum pot să îmbunătățesc lucrurile? Incearcă sa vezi partea pozitivă a lucrurilor - întoteauna este una. 

 3. A ierta vs. a pedepsi
Nu e sănătos să porți pică, nu  te va ajuta să fii fericit. Alege să ierți și să uiți. Iertarea e în primul rând un bine care n-il facem nouă însine și apoi celorlalți. 

”Să ţii furia în tine e ca şi cum ai prinde un cărbune încins pe care vroiai să-l arunci în altcineva. Tu o să te arzi!”  Buddha

4. Încredere vs. îndoială
Oamenii fericiți au încredere în ei înșiși și în cei din jurul lor. Indiferent cu cine interacționează, îi fac să se simtă special: îi tratează cu respect, demnitate, dragoste și nu fac discriminări de vârstă, culoare, sexuală, de religie sau de rasă. 

”Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare.” Mark Twain

5. A lauda vs. a critica Oamenii fericiți probabil sunt de acord cu teoria lui Carl Jung care spunea că: ”dacă opui rezistență nu numai că acel lucru va persista, dar se va și dezvolta”. Astfel, ei nu critică absența unui comportament, ci laudă persoana și acel comportament care vor să-l consolideze și încurajează faptele pozitive.
Când un părinte vrea să-și învețe copilul să fie ordonat, nu îl va critica de fiecare dată când nu și-a pus jucăriile la loc, ci îl va laudă de fiecare dată când le-a aranjat - încurajând comportamentul pozitiv. 

6. Provocare vs. probleme
Ca să fii fericit trebuia să vezi problemele ca provocări, oportunități de a învăța lucruri noi și să vezi dincolo de aparențe - la început va părea dificil, dar vei vedea că după fiecare problemă pe care o depășești înveți ceva și te dezvolți ca persoană. 

7. Abundeță vs. sărăcie
Încearcă să ai o mentalitate de abundență, trăiește o viață echilibrată (cu abundență în toate domeniile). 

8. ”Visează mare” vs. fii realist
Indrăznește să ai vise mărețe, ascultă-ți inima! 

"Nu visa lucruri mărunte pentru că ele nu au puterea să miște inimile oamenilor." Goethe

9. Bunătate vs. răutate
Oamenii fericiți sunt buni cu ceilalți și cu ei înșiși pentru că înțeleg puterea iubirii de sine, iertării și acceptării. 

10. Recunoștință vs. nerecunoștință 
Privește lucrurile cu inima deschisă și recunoaște frumusețea din jurul tău. Mulțumește pentru ceea ce ai și nu te mai plânge!


11. Angajament vs. neatenție
Dacă vrei să fii fericit trăiește în prezent, nu te ancora în trecut. Fii prezent și atent la ce se întâmplă în jurul tău: când discuți cu cineva fi acolo, angajat în discuție, ascultă sincer și observă oportunitățile. 

”Acceptarea prezentului este acceptarea vieții insesi, fiindcă momentul de acum este inseparabil de viața. Așadar, nu vă faceti un dușman din momentul de acum. Imprieteniți-vă cu el. Cu alte cuvinte, acceptati fiecare moment și tot ceea contine el, ca și când ar fi alegerea voastra. Imediat, viața va incepe sa lucreze in favoarea și nu împotriva voastră. Apoi, priviti miracolul pe care îl dezvăluie viata!”  Eckhart Tolle 

12. A fi responsabil vs. a acuza
Doar tu ește responsabil de viața ta și de ceea ce se întâmplă, așa că nu căuta scuze înafară dacă lucrurile nu sunt cum ți-ai dorit (soarta, lipsa de noroc sau vecinul)






Un comentariu: