marți, 23 februarie 2016

Ho'oponopono

Ho'oponopono e o tehnica mai putin cunoscuta, dar foarte puternica de transformare. E originara din Hawaii, predata de catre Morrnah Nalamaku Simeona, prin anii 1980. Initial, sistemul de vindecare Ho'oponopono se facea in prezenta unui mediator, cu un grup de persoane care trebuiau sa interactioneze intr-o oarecare masura. Morrnah a modificat sistemul astfel incat procesul de transformare si vindecare sa fie facut doar de practicant, fara prezenta altor persoane. Multe persoane au aflat de tehnica prin cartea lui Joe Vitale - "Zero limite - Sistemul secret pentru atingere unui inalt nivel de bunastare, sanatate si pace", scrisa alaturi de dr. Ihaleakala Hew Len.  Acesta a invatat tehnica de la insusi Morrnah Simeona si a vazut cum aceasta i-a vindecat fiica de o boala grava de piele. Ulterior dr. Hew Len a studiat in profunzime tehnica, a participat la seminariile lui Morrnah Simeonasi a ajuns sa simplifice si imbunatateasca tehnica Ho'oponopono. 
Timp de 3 ani, doctorul Hew Len a lucrat ca psiholog la un spital cu inalta securitate pentru barbati (acestia erau criminali, violatori etc.).  Acte de violenta erau frecvente - intre pacienti si intre pacienti si angajati. Totusi, dupa 3 ani in care dr. Hew Len a lucrat acolo, spitalul s-a inchis pentru ca nu mai era o necesitate - nu mai era violenta intre acestia. 

Potrivit doctorului Hew Len: nu a facut nici terapie, nici consiliere cu pacientii si nu a participat la conferinte ale angajatiilor despre pacienti. El a practical Ho'oponopono (varianta imbunatatita) zilnic, ce includea acceptarea 100% a responsabilitatii a ceea ce experimenta. 
Acest proces a dus la schimbarea miraculoasa a mediului din jurul sau. 
Cand Joe Vitale l-a intrebat pe dr. Len cum a reusit sa vindece pacientii, acesta a raspuns: "Nu eu i-am vindecat. Eu am vindecat partea din mine care i-a creat pe ei". Asta inseamna ca esti 100% responsabil pentru succesul si esecul tau, dar si orice lucru facut de altcineva de care tu esti constient. 
Asta nu inseamna ca trebuie sa te simti vinovat pentru toate lucrurile, ci un memento a puterii tale creatoare si o invitatie la intoarcerea la natura noastra interioara. Aceasta e Zero. Totul devine disponibil pentru tine si fara efort cand atingi punctul Zero, primesti inspiratie de la Divinitate, nu de la ego. 
Dar cum ajungem la aceasta stare "magica"? 
Prin purificare. Purificarea este de fapt practica tehnicii Ho'oponopono. Trebuie sa te purifici de programarile din subconstient care nu iti folosesc. Acest proces de purificare inseamna repetarea propozitiilor urmatoare:

Te iubesc
Te rog sa ma ierti
Imi pare rau
Multumesc

Repetarea lor o sa duca la tranformarea ta. Asta a facut dr. Hew Len si a adus puterile transformarii divine in acel spital din Hawaii. Cele mai puternice sunt "Te iubesc" si "Multumesc". Puterea iubirii si a recunostintei sunt de necontestat in orice religie sau teorie psihologica.
Dar cui sa spunem aceste afirmatii? 
Doar le spunem. Nu trebuie sa iti imaginezi nimic, sa simti ceva special sau sa complici procesul in alte feluri. E la fel de simplu ca si a respira.  La fel ca si prin respiratie, ne curatam. 
Repeta-le ca o mantra si procesul de putificare o sa aiba loc. Poti sa purifici situatii, locuri, relatii si bineintele situatii financiare. Cand devii constient de ceva - asuma-ti responsabilitatea 100% si repeta procesul de purificare. Nu judeca, nu te critica, ci doar purifica. Restul va veni de la sine. 

"Daca suntem dispusi sa ne purificam de ideile preconcepute, vom fi vindecati, si la fel vor fi si ceilalti din jur. Iata de ce nu-i incurajez pe altii sa explice Ho'oponopono; in schimb, ii incurajez sa se elibereze de interesul prea mare pentru treburile altora, sa se elibereze intai pe ei si apoi pe altii.
Pacea incepe cu mine." Dr. Hew LenNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu