De la lume adunate

Nu te-ai saturat inca de cartile motivationale?

(sursa: http://paulmelinte.com/invata-din-carti/)


Cand am inceput sa citesc prima data carti de dezvoltare personala, eram fascinat de acele carti care ma faceau sa ma simt atat de puternic si de increzator in fortele mele incat nimic sa nu mi se mai para imposibil.
Eu le numesc carti motivationale.
Si iti spun sincer ca exact de acest lucru aveam nevoie, caci eram un adolescent tare timid.
Dar atunci cand deschideam cartile, era ca si cum as fi fost alt om. Un supraom!
Si putin cate putin, cu ajutorul lor chiar  am reusit sa ma transform intr-un alt om.
Un om care stie ca VA REUSI sa faca orice isi pune in cap, mai devreme sau mai tarziu, oricat de greu ii va fi.
Ba chiar are puterea ( de cele mai multe ori )  sa rada/zambeasca atunci cand se loveste de zid, pentru ca stie ca este pe drumul cel bun.
Tocmai de aceea, in acest moment nu mai simt nevoia sa citesc carti motivationale.

Dar asta nu inseamna ca nu le sunt recunoscator celor care au scris acele carti sau ca dezvoltarea personala se opreste aici.
Ba din contra!
De ce nu mai citesc carti motivationale?
Cartile motivationale si-au indeplinit perfect rolul.
Ele au fost precum o mana de surcele care au reusit sa aprinda focul, dar acum este vremea sa punem lemne serioase pe foc.
Am inteles de  ceva vreme ca doar cu entuziasm nu reusesti sa muti munti din loc, asa ca m-am pus pe invatat.
Si cand vine vorba de invatat,  eu sunt adeptul invatarii combinate: practica + lectura + observatie.

Asta inseamna ca daca vreau sa invat sa fac blogging, ma voi apuca sa citesc carti sau bloguri despre blogging si subiectele conexe, sa urmaresc ce fac alti bloggeri, dar sa si scriu in acelasi timp.
Formula asta nu e mare inginerie, dar lucrurile simple au bunul obicei de a functiona aproape intotdeauna.
Cel putin pentru o vreme.

Ce fel de carti citesc acum?

Revenind la dezvoltare personala, domeniile  in care am decis sa ma instruiesc sunt:  marketing, vanzari, copywriting, comunicare, afaceri si leadership.
Desi cartile astea sunt de multe ori mai tehnice si totodata mai greu de citit decat cele pur motivationale, cred ca este normal sa fie asa.
Daca vrei sa faci un foc mare, trebuie sa incepi cu surcele.
Dar cu timpul trebuie sa pui si lemne mai groase pe foc.
Altfel vei fi nevoit sa bagi intr-una in foc ca sa nu se stinga si nici nu vei avea niciodata jaratec sau un foc suficient de mare ca sa-ti tina de cald mai mult timp.
Multi incep dezvoltarea personala cu niste surcele, aprind focul si se entuziasmeaza, viseaza la un foc urias, dar dupa o vreme de bagat in foc surcele, incep sa oboseasca si isi dau seama ca nu inainteaza deloc.
Dupa o vreme  se opresc, focul se stinge, iar ei trag concluzia ca surcelele nu sunt bune de nimic si dezvoltarea personala produce ratati.

Nu vreau sa lungesc discutia ( sau sa mai pun surcele pe foc ) asa ca ai mai jos o lista de carti care trebuiesc studiate si nu doar citite.

Sunt carti care te vor ajuta sa vinzi mai bine.
Si daca nu crezi ca ai nevoie sa stii sa vinzi, mai gandeste-te odata! 
Cu totii sunt nevoiti sa vindem cate ceva. Chiar daca ne vindem doar timpul si efortul, tot vanzare se numeste.
Asa ca daca tot trebuie s-o facem, hai s-o facem ca la carte! 


9 carti de citit daca vrei sa stii sa vinzi:
  1. The Tipping Point – Malcom Gladwell
  2. Vaca Mov. Transforma-ti afacerea prin idei remarcabile – Seth Godin
  3. Biblia vanzarilor – Jeffrey Gitomer
  4. Marketing de gherila pentru afaceri la domiciliu -  Jay Conrad Levinson, Seth Godin
  5. Psihologia vanzarilor – Brian Tracy
  6. A vinde e omeneste – Daniel Pink
  7. Noile reguli de marketing si PR – David Meerman Scott
  8. Psihologia persuasiunii – Robert B. Cialdini
  9. Cainii de vanzari. Nu trebuie sa fii un caine agresiv pentru a avea succes in vanzari – Blair Singer


10 lucruri pe care le Poți face ca să Zâmbești Dansând cu Viața 

1. Pune lucrurile care contează mai mult înaintea celor care contează mai puțin

Suntem prinși în preocupări și aspirații de zi cu zi, așa că uneori uităm să ne întrebăm dacă facem într-adevăr ceea ce contează. Pentru noi. 
De câte ori faci pauze în care să revezi unde ești, încotro te îndrepți și dacă faci ceea ce contează pentru tine? Mulți oameni nu-și pun astfel de întrebări. În capcana preocupărilor zilnice uită să se gândească la rolurile lor personale, la valorile lor și să spună STOP atunci când acordă mai mult timp cerințelor altora decât dorințelor proprii. Ajung să acorde mult timp lucrurilor care contează puțin și puțin timp lucrurilor care contează mult. 
Asta și pentru că nu ascultă de un sfat vechi de când lumea:

2. Cere ceea ce vrei

Când vrei ceva, spune-o. Chiar dacă vei deranja orgolii, chiar dacă îți este jenă să vorbești.
Te vei simți mai bine cerând ceea ce vrei – indiferent că o vei primi sau nu – decât dacă suferi în tăcere. Mitul eroului tăcut este … un mit admirat. Nu vorbește însă despre cum este să fii tăcut, să nu ai încredere în tine și să nu te reprezinți pe tine însuți. Și, dacă ceri, vei fi surprins cât de des vei primi ceea ce ai cerut.
Așteaptă-te, în același timp, de la ceilalți să-ți spună și ceară exact ceea ce vor. Încurajează-i, de altfel, să ți se adreseze în mod direct. Fără sute de ocolișuri și fără teama de a nu răni. Veți clădi astfel relații armonioase și de calitate.
Pentru asta trebui însă să ții mereu cont de faptul că  

3. Ceea ce le place altora nu trebuie să îți placă neapărat și ție. Și reciproc.

Avem fiecare dintre noi propriile preferințe și aspirații. Deși obișnuim să spunem că “gusturile nu se discută”, în practică nu respectăm gusturile altora. Într-o anume măsură și din cauză că alții nu le respectă pe ale noastre.
Este ca și cu bârfa: câtă vreme o practici te ține legat. Când renunți la ea, vei realiza cât de mult te-ai eliberat și te vei întreba de ce nu ai făcut-o până atunci. De ce te-ai încărcat cu problemele și viața celor din jur?
Îți dorești neapărat să fi iubit de toată lumea? Crezi că vei reuși să-i faci pe toți cei din jurul tău să te iubească? Ei bine îți doresc mult succes! Vei avea nevoie pentru că mereu va exista cineva care nu te va agrea.
Așa că la ce bun să te prefaci că îți plac lucruri care nu valorează pentru tine? Și la ce bun să te aștepți ca cei din jurul tăi să iubească neapărat ceea ce îți place ție? Putem fi diferiți, respectând alegerea celorlalți ca ei să fie altfel decât noi.
Respectă preferințele celorlalți, învață să spui NU și mergi mai departe (îți recomand și cartea ”Cum să spui nu acasă, la serviciu, prietenilor, în viața de zi cu zi“, de Maria Haddou). Lucrurile care le plac celorlalți nu mereu îți vor plăcea și ție. Iar ceea ce îți place ție nu mereu va plăcea celorlalți. Și asta este foarte în regulă.
Străduiește-te în același timp și 

4. Caută compania oamenilor fericiți

Alege tipul de oameni a căror atitudine te încurajează să dansezi fericit cu viața. Înconjoară-te de astfel de oameni, de oameni care și-au găsit un echilibru în viață. Sau cel puțin îl caută.
Evită – în același timp – cercurile de oameni cu probleme personale (vezi și ghidul de networking). Astfel de oameni îți vor fura energia. Când petreci mai mult timp ci cineva întreabă-te mereu: “Mi-aș dori să locuiesc împreună cu această persoană?“. Dacă răspunsul este nu, gândește-te cum îți poți folosi timpul mai bine. 
Iar în relațiile cu ceilalți caută să te comporți de pe poziții egale, fără a intra de la bun început pe o treaptă de inferioritate. Chiar și când tu te consideri inferior lor.
Asta pentru că în realitate

5. Ceilalți oameni observă greșelile tale mult mai rar decât îți închipui tu

Prea des ne gândim la ce ar putea crede alții despre noi, uitând să ne punem și întrebarea dacă realmente cineva ne observă greșelile. În majoritatea cazurilor cei din jur nici nu ar observa gafele noastre dacă noi nu le-am pune în evidență. Asta pentru că tindem să acordăm o mult prea mare importanță greșelilor pe care le facem, minimizând în același timp reușitele.
Obținem astfel rețetă perfectă pentru a te dezavantaja singur din start!
Ca urmare, de câte ori crezi că cei din jur au o părere proastă despre tine pentru o greșeală pe care ai făcut-o, întreabă-te dacă măcar ei au observat.
În public speaking, spre exemplu, un sfat util la început este să nu-ți ceri scuze dacă ai emoții. De ce? Pentru că s-a constatat (există și o statistică pe undeva) că în 70% din cazuri cei din sală nu-și dau seama că vorbitorul de pe scenă are emoții. Decât dacă el le spune asta. Așa că de ce să transmiți un mesaj negativ? Pur și simplu nu acorda mai multă importanță greșelilor tale decât este cazul.
Iar pentru asta concentrează-te pe ceea ce poți face concret, zi de zi. Și…

6. Înlocuiește pe “aș vrea” și “ar fi bine” cu “fac”

Obișnuiește-te să eviți expresiile modale precum “aș vrea“, “ar fi bine“, “mi-ar fi plăcut să“. Ai grijă la verbele modale, în general. Te pun pe tine însuți într-o poziție în care nu mai ai control asupra propriei vieți.
E ca și cum ai spune “ar fi bine să mi se întâmple“, care în traducere zice că ceva din jurul tău îți controlează viața. Iar asta nu este Ok. Pentru că singurul care va defini decisiv ce viață vei trăi este persoana aceea deosebită pe care o vezi mereu când te uiți în oglindă: TU ÎNSUȚI!
Când îți dai seama că nu este așa, e momentul de o schimbare. Începe prin a-ți da puterea înapoi folosind “eu fac“. De preferat acum. 
Și ca să preiei controlul propriului destin

7. Îmbrățișează schimbarea

Ne place să rămânem în situații călduțe, iar când lucrurile iau o altă întorsătură preferăm să ținem cu dinții de ceea ce a fost, să ne cramponăm chiar în fața unor fapte evidente că totul s-a schimbat. Și să refuzăm schimbarea.
În final însă, întreaga viață este o schimbare, o trecere de la vechi la nou care se repetă la infinit. Pentru ca în primăvară un copac să înfrunzească, el trebuie ca în toamnă să-și piardă frunzele. Iar vechile frunze trebuie să moară pentru ca noile să se nască. Și nu au de ales. Sunt doar o generație de frunze din sutele de generații care vor urma.
Schimbarea este și va fi mereu o parte din viața ta. Iar uneori sunt momente în care este nevoie să îmbrățișezi schimbarea, să o accepți, mergând mai departe pe calea pe care ea ți-o oferă. E posibil ca nu mereu să fie o cale ușoară…
dar asta nu e important. Pentru că 

8. Nu de câte ori ai căzut contează, ci de câte ori te-ai ridicat

Să avem probleme nu este o problemă în sine. Adevărata problemă este așteptarea noastră ca totul să meargă lin și ușor. Astfel că atunci când apar probleme ne întrebăm “de ce mi se întâmplă tocmai mie?” și ne considerăm tratați incorect de soartă. 
La final însă, toată lumea întâmpină obstacole și toți ne izbim de probleme. Dacă sunt mai multe sau mai puține este mai ales datorită modului în care ne-am trăit viața până atunci. Datorită alegerilor pe care le-am făcut și a consecințelor acestora (am mai scris și mă repet: neluarea unor decizii, refuzul de a face o alegere, este tot o alegere în sine și este tot responsabilitatea noastră).
Iar pentru a te asigura că îți revii rapid ține mereu minte că

9. O dorință nu rămâne decât o aspirație dacă nu o transformi într-un obiectiv

La trainingurile pe care le țin despre gestionarea timpului și stabilirea de obiective, acesta este unul dintre principalele lucruri pe care le predau mai departe: faptul că avem nevoie să ne punem pe hârtie dorințele și să le transformăm în obiective. Iar la obiective să atașăm un plan concret de acțiuni pe care le putem face pentru ca acestea să devină realitate. 
Altfel spus, pentru ca o dorință să nu fie doar un vis e nevoie să îi dăm viață, transformând-o într-un obiectiv. Obiectivul este haina de care are nevoie dorința pentru a o trăi. La fel cum flacăra are nevoie de oxigen ca să devină un foc intens.
Și pentru asta atât pe termen scurt, cât și mediu sau lung

10. Planifică, dar nu exagera

Oricum am lua-o, dacă nu ai un plan ești doar parte din planurile altora. Nu e nevoie să devii un spartan maniac al timpului planificat. Ce poți face este să-ți stabilești într-un mod eficient obiective și să ai un plan simplu care să te ducă inevitabil la realizarea lor. 
Fă-ți planuri: scrie pe hârtie ce vrei să realizezi și cum le vei obține. Ține-te de aceste planuri pentru că să le scrii pe hârtie nu e destul. Nu exagera însă – dacă vei deveni sclavul unui calendar, nu ești tu la cârma vieții tale. Tot sclav ești.
Iar oricât de bine planificat ai fi, respectă timpul de aur: timpul petrecut cu tine, cu hobby-urile tale, cu familia, cu oamenii care-ți sunt dragi.
Și oricât îți dorești ca totul să fie bine, ține minte că “binele” pe termen lung depinde de ceea ce faci tu, nu de cum ar putea alții să te ajute. 
Bazează-te doar pe tine și pe planurile tale!
Sursa: http://florinrosoga.ro/blog/arta-pierduta-de-a-fi-fericit/?awt_l=A0Gzg&awt_m=3kpyqxZLoSHMCuB


15 lucruri despre fericire

1. Studiile au demonstrat faptul ca, in ciuda cresterii economice masive si a evolutiei tehnologiei, oamenii erau mai fericiti in anii 50′ decat sunt in zilele noastre.
2. Increderea este un factor major ce determina nivelul de fericire al unei societati. Acest nivel variaza de la tara la tara. Cele mai fericite tari din europa sunt cele din Scandivia, cu un procent de peste 60%.
3. Stabilitatea economica influenteaza profund fericiriea unei societati, pe cand cresterea economica pe termen lung are un impact mai mic. Lipsa locurilor de munca reduce nivelul fericirii la fel de mult ca si doliul.
4. Fericirea nu este constanta si poate fi permanent alterata. Studiile au aratat faptul ca, pentru foarte multi oameni, perioadele de nefericire sunt urmate de perioade lungi de fericire. Asa cum spune si Freud, fericirea este o suspendare a durerii.
fericire, studiu, happy, copii

5. Cel mai important factor extern care afecteaza fericirea individuala il reprezinta relatiile interumane. Relatiile sociale, familiale, sau alte relatii importante pentru tine iti determina gradul de fericire. De asemenea, foarte importante sunt relatiile la locul de munca si relatiile comunitare. Cel mai important factor intern care afecteaza fericirea este sanatatea mentala.
6. Unul dintre cele mai bune moduri de a te simti bine este de a face bine. Oamenii carora le pasa mai mult de ceilalti sunt mai fericiti decat cei carora le pasa mai putin de semenii lor. Atunci cand oamenii fac bine, creierul lor devine activ in acelasi centru al recompenselor in care activeaza orice alta recompensa.
7. Empatia este parte din natura umana. Daca un prieten sufera un soc electric, traiesti suferinta in acelasi centru din creier, ca si cum ai fi suferit tu insuti acel soc.
8. Daca esti platit pentru ca daruiesti ceva, nu mai simti placerea de a darui. De exemplu, exista doua tipuri de persoane care doneaza sange: cei care dau sange pentru bani si cei care doneaza fara a astepta ceva in schimb. Care dintre ei crezi ca sunt mai fericiti?
9. Studiie au aratat ca faptul de a darui bani ii face pe oameni mai fericiti decat faptul de a cheltui acei bani.
10. Noile terapii psihologice, ca de exemplu cea cognitiv-comportamentala, pot transforma vieti. S-a demonstrat ca jumatate dintre oamenii care au suferit de depresie clinica sau anxietate, s-au reintors la normalitate dupa 4 luni de terapie.
fericire, studiu, experiment, happy, iubire, love

11. In urma unui experiment s-a ajuns la concluzia ca oamenii cu o perspectiva pozitiva asupra vietii au fost mai putin predispusi la a contacta gripa atunci cand au fost expusi virusului.
12. Fericirea noastra influenteaza oamenii pe care ii cunoastem si de asemenea oamenii pe care acestia ii cunosc. Fericirea unei persoane apropiate iti creste cu 15% sansele de a fi fericit.
13. Cei mai multi dintre noi considera ca fericirea vine odata cu succesul. Descoperirile recente in psihologie si neurostiinta au aratat ca de fapt lucrurile se intampla invers: fericirea este combustibilul pentru succes, iar atunci cand suntem fericiti creierul nostru este mai motivat, mai angajat, mai creativ, energic si productiv.
14. Emotiile pozitive ca bucuria si recunostinta, nu doar ca ne fac sa ne simtim bine pe moment, dar afecteaza de asemenea starea noastra de bine pe termen lung. Studiile au demonstrat ca daca experimentam trei sentimente pozitive la unul negativ, devenim in mod natural mai rezistenti la situatii neplacute si mai capabili de a indeplini lucrurile pe care ni le-am propus.
15. Fericirea are forma literei U pe durata vietii: in general suntem mai fericiti in tinerete si la batranete, si mai putin fericiti la varsta mijlocie

Sursa: http://artaeducatiei.com/2012/06/15-lucruri-surprinzatoare-despre-fericire/



Dacă îți propui să faci o faptă bună poți reuși

Londoneza Jenny Baker a strâns 3 600 de euro pentru a-l ajuta pe un om fără adăpost să meargă acasă, în Jamaica. Cum a reușit acest lucru doar în 24 de ore? 
Prin crowdfunding - cerând ajutor prietenilor de pe Twitter. Pare incredibil ce a reușit într-un timp atât de scurt, dar dacă îți dorești ceva cu adevărat și o faci din iubire... poți reuși! 

#getmichaelhome, Jenny Baker, crowdfunding, ajutor, Jamaica, Michael,








(12.02.2014)






Am selectat 7 citate care sa te motiveze sa te pui pe treaba si o piesa vesela :) Pharrell Williams - Happy. Sper sa-ti placa.


1. Succesul nu consta in a nu comite greseli, ci in a nu comite niciodata o greseala a doua oara.” – Josh Billings


2. “Secretul succesului in viata unui om este cel de a fi pregatit pentru sansa sa atunci cand aceasta apare.” – Earl of Beaconsfield


3. “Nu exista secrete pentru succes. Este doar rezultatul pregatirii, al muncii sustinute si a invataturilor din esec.” – Colin Powell

4. “Banii sunt un bun servitor, dar un stapan ingrozitor.” – Dominique Bouhours

5. “Succesul consta in a merge din esec in esec, fara a-ti pierde entuziasmul.” – Winston Churchill

6.“Problemele sunt, adesea, sanse deghizate.” - Donald Trump

7.“Pentru cei mai multi dintre noi, marele pericol nu este ca tintim prea sus si nu reusim, ci ca tintim prea jos si reusim.” – Michelangelo

(11.02.2014)

15 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

1. Nu se lupta cu trecutul.Persoanele puternice se concentreaza pe momentul prezent sau pe viitorul apropiat. Ele inteleg ca trecutul nu mai poate fi schimbat si ca viitorul este la fel de previzibil precum vremea din aceasta iarna.

2. Nu raman in zona lor de confort.


comfort zone, trecut, schimbare, decizii, esec, sfatZona de confort este un loc primejdios in care putem sta ani de zile fara a schimba ceva. Ideal ar fi sa depasim aceasta zona pentru a vedea dincolo de ea.

3. Nu evita sa-i asculte pe cei din jurul lor.Numai persoanele superficiale isi sunt autosuficiente. Daca cineva ne poate oferi un sfat bun de urmat, ar trebui sa ne lasam orgoliul deoparte si sa il ascultam.


4. Nu evita schimbarea.Ceea ce oamenii slabi nu inteleg este ca schimbarea este inevitabila. Iar incercarea de a evita inevitabilul este imposibila.Asadar, in loc sa ne consumam energia si timpul incercand sa evitam diferite activitati sau persoane cu care oricum vom interactiona, mai bine acceptam ceea ce ni se ofera.


5. Nu se inchid in fata posibilitatilor vietii.

Cu totii stim ca orice adevar personal poate fi zguduit de circumstantele vietii. In momentul in care ne pastram mintea inchisa, nu reusim sa ne deschidem catre noi experiente.

6. Nu ii lasa pe ceilalti sa ia decizii in numele lor.

In ciuda faptului ca asculta sfatul celorlalti, oamenii puternici reusesc sa ia deciziile pe cont propriu. Tocmai de aceea, nu ar trebui sa le permitem celorlalti sa faca acest lucru in locul nostru.

7. Nu sunt gelosi pe succesul celorlalti.
In momentul in care ceilalti culeg roadele muncii lor, oamenii puternici se bucura pentru ei si chiar invata de pe urma lor. Ei stiu ca succesul altora nu-i va impiedica sa obtina propriul succes.

8. Nu se gandesc ca esecul este imposibil.
Oamenii puternici sunt constienit de posibilitatea esecului, insa isi pastreaza calmul si actioneaza in continuare.

9. Nu isi plang de mila
Desi viata poate fi la fel de dura cu multi dintre noi, exista oameni care incearca sa desprinda lectia din acea experienta dureroasa si fac tot posibilul sa mearga mai departe.

10. Nu pun accentul pe slabiciunile lor.
Cu totii ne cunoastem slabiciunile, insa diferenta dintre oamenii puternici si cei slabi este ca cei dintai pun accentul pe punctele lor forte, desi isi cunosc defectele.

slabiciuni, vinovatie, control, emotii, rabdare, nerabdare, neinteles, datorie11. Nu incearca sa fie pe placul tuturor.
Oricat de bine facut ar fi un lucru, exista intotdeauna oameni care nu vor fi satisfacuti de munca noastra. Iar oamenii puternici sunt constienti de acest fapt.

12. Nu se invinovatesc pentru ceea ce ei nu pot controla.

Ei constientizeaza ca un lucru este peste puterea lor si il lasa deoparte inainte de a fi prea tarziu.

13. Nu sunt nerabdatori.

Rabdarea este una dintre virtutile de care orice om care isi doreste sa reuseasca in viata are nevoie. Multi oameni esueaza deoarece nu sunt inarmati cu rabdarea necesara pentru a duce un lucru la bun sfarsit.

14. Nu raman neintelesi.
Cu totii ar trebui sa cunoastem faptul ca a comunica este de cele mai multe ori solutia problemelor noastre.Astfel, atunci cand ne simtim neintelesi, ar trebui sa spunem pur si simplu ceea ce simtim cu adevarat pentru a ne asigura ca un mesaj corect a ajuns la ceilalti.

15. Nu simt ca viata le datoreaza ceva.

Foarte multi oameni se simt neindreptatiti si asteapta ca intr-o zi, roata sa se intoarca si in cazul lor.Oamenii puternici accepta si se bucura de momentul prezent, intelegand ca viata le-a oferit un dar pe care ei trebuie sa-l slefuiasca conform propriilor viziuni.

Preluat de pe: http://www.damaideparte.ro/index.php/15-lucruri-pe-care-oamenii-puternici-nu-le-fac/13420/
(10.02.2014)

Minciunile egoului

1. Ceea ce sunt este ceea ce am.
Egoul este intotdeauna nemultumit, niciodata nu are suficient. Este mereu in comparatie cu ceilalti. Scopul nu scuza mijloacele.
Daca nu am tot ce imi doresc, nu sunt suficient de bun, etc.
Cine sunt eu fara ceea ce am?
2. Sunt ceea ce fac.
Ne identificam cu rolurile noastre, cu diplomele noastre, cu ceea ce facem. Acest lucru ne predispune la comparatie cu ceilalti, la competitie.
Cine sunt eu fara ceea ce fac? Fara diplome, fara rolurile pe care le port in lume?
3. Ceea ce sunt, sunt parerile celorlalti despre mine sau de multe ori sunt parerile mele despre mine.
Insa de multe ori aceste pareri sunt luate de peste tot. Iar principala activitate a egoului este de a se face placut, special.
Suntem cu totii speciali si minunati. Suntem cu totii unul.
Cine sunt ceilalti? Cine sunt eu in raport cu ceilalti?
4. Ceea ce sunt este separat de ceilalti.
Exista o legatura care ne leaga de ceilalti. Suntem cu totii speciali si minunati. Suntem cu totii unul.
Suntem unul cu tot ceea ce exista. Cum ii mai putem rani sau judeca pe ceilalti cand stiim ca ranindu-i sau judecandu-i pe ceilalti, ne ranim sau judecam pe noi insine?
5. Ceea ce sunt este separat de ceea ce imi doresc.

ego, minciuni, talent, eu, myselfCredem astfel ca traim o lipsa, ca mereu lipseste ceva.
Ramai in liniste si pace si ai incredere ca ceea ce iti ajunge in acest moment este exact ce ai nevoie.


Sursa: http://cristinavrajmasu.wordpress.com/2013/10/17/minciunile-egoului






Un comentariu: