sâmbătă, 15 februarie 2014

Cum să te relaxezi

Un subiect protrivit pentru weekend, mai ales după o săptămână lungă de lucru :) în primul rând ar trebui să-ți pui telefonul deoparte și alte lucruri care îți distrag atenția și te stresează, apoi încearcă una dintre variantele de mai jos, sau chiar pe toate.

  1. Cea mai simplă metodă este să te concentrezi pe respirație. Poți s-o faci când ești stresat, înainte de un discurs în fața unui public, de exemplu, sau pur și simplu când simți că ai nevoie de o pauză de la ceea ce faci. Încearcă timp de 5 minute să te concentrezi pe respirație: stai drept, ochii închiși, inspiră adânc, simte cum aerul îți intră în plămâni, tine-ți respirația 3 secunde, apoi expiră încet. 
  2. Vizualizează un loc favorit, calm, unde te simți în siguranță. Fii specific, observă detaliile... Poate fi pe malul mării, simțind briza, sau pe vârful unui munte de unde poți admira lumea, poate fi dimineață sau poate fi la apusul soarelui, pentru câteva minute poți fii unde vrei tu...
yoga, concentrare, relaxare, stres

3. Practică yoga - doar câteva minute pe zi, într-un loc liniștit. Începe cu exerciții simple, nu trebuie să te forțezi. Ulterior dacă vrei poți crește dificultatea, dar nu contează cât de complicate sunt mișcările. Găsești pe youtube o mulțime de filmulețe, mai scurte sau mai lungi.

4. Ascultă muzică - poate fi  clasică, sau sunetul valurilor mării, chiar și piesa rock preferată.  Muzică ne influențează starea de spirit și ne poate face mai creativi.
 Cum ți se pare piesa de mai jos?



5. Ia o foaie și scrie ce simți. Dacă ceva te preocupă, scrie pe foaie cum te simți, te va ajuta să te întelegi mai bine și să îți înțelegi sentimentele, poate chiar să găsești o soluție pe care nu ai vazut-o până în acel moment. 
6. Ieși afară și plimbă-te. O plimbare e foarte utilă atât pentru corp, cât și pentru minte mai ales că petrecem prea mult timp stând pe scaun, la birou. 
7. Socializează. Sună un prieten și ieșiți în oraș, dar nu vorbiți de probleme, distrați-vă! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu