sâmbătă, 5 octombrie 2013

Rabdare, perseverenta si persistenta


Astazi, 5 octombrie este Ziua Mondială a Educației si cred ca se potriveste cu tema abordata, fiindca e nevoie de multa rabdare pentru a lucra in acest domeniu, dar si de perseverenta si persistenta, indiferent de ce parte a bancii va aflati.


Sa incepem cu scurte definitii ale celor 3 termeni:
 rabdarea este abilitatea de a ramane calm si de a indura ceva enervant, perseverenta este abilitatea de a continua sa obtii ceva in ciuda dificultatilor, persistenta este abilitatea de a continua sa faci ceva ca sa atingi un scop in ciuda parerii oamenilor ca este prostesc sau enervant.

Aceste 3 calitati reprezinta o necesitate pentru a avea succes. Intrebati-va:  daca as fi Abraham Lincoln, as fi continuat sa incerc dupa multe eforturi si putine rezultate? Probabil multi s-ar  oprit  dupa a treia incercare.
Nimic in viata nu e consecvent, unii oameni poate reusesc ceea ce-si propun din prima, in timp ce altii trebuie sa incerce ... si sa continue sa incerce. Dar ceea ce ii diferentiaza pe oamenii de succes de cei ce nu au, e abilitatea de a concepe un vis, un tel sau ceva ce isi doresc si sa faca tot posibilul sa-l duca la bun sfarsit.

Aceste 3 calitati: rabdarea, perseverenta si persistenta sunt absolut necesare pentru a avea o viata implinita, deoarece astfel esecul nu va fi vazut ca un pas inapoi, ci va fi un motiv ca sa verificati planul si sa-l imbunatatiti. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu