luni, 4 noiembrie 2013

Caracteristicile unui om de succes

Vrei performante mari? Cum iti planifici ziua?
Diferenta dintre cei care au performante mari si cei cu perfomante medii: cum isi planifica ziua.
Indiferent de ce plaifici, mai jos sunt 5 caracterisitici care te vor ajuta.


1.      Oamenii de succes au un plan
Ei se gandesc la fiecare eveniment si stabilesc cate sarcini ar putea face in drum spre si in timpul evenimentului. Daca mergi la o intalire, poti lua hartiile pe care trebuie sa le lasi sefului tau sau sa faci alta sarcina?

2.         Oamenii de succes isi stiu orarul zilnic
Ei stiu ce trebuie sa faca in ziua respective fiindca folosesc Outlook sau alt program cu care poti sa-ti faci un orar. Astfel, iti folosesti fiecare moment in beneficiul tau. Asta nu inseamna ca nu te poti opri sa mirosi trandafirii, dar vei sti cand poti s-o faci.

3.      Oamenii de succes nu stau pe ganduri
Alyce P Cornyn un speaker despre sabotaj spune: „Amanarea este forma preferata de sabotare de sine”. Toata lumea are de facut lucruri care nu-i plac. Cu toate acestea trebuie sa le faca. Daca vrei sa ai performante mari nu poti sa pui deoparte acele lucruri. Vei vedea ca se formeaza un bagaj care te va opri din inaintat.

4.      Oamenii de succes sunt pregatiti pentru intreruperi.
Stim ca lucrurile la un moment dat nu o sa mearga cum am planuit. Trebuie sa te gandesti la evenimente si sa cauti sa miscorezi riscurile, stiind ca s-ar putea sa-ti fi scapat ceva. Daca apare vreo problema, poti s-o rezolvi pentru ca nu vei avea garda jos.

5.    Oamenii de succes asculta si ofera feedback
Acerstia asculta ce au de spus oamenii din jurul lor si i-au in considerare spusele lor. De asemenea, ofera feedback cand e momentul potrivit, pentru un sfarsit favorabil.

Deci, tu crezi ca esti un om de succes? 

Un comentariu: