miercuri, 6 noiembrie 2013

Rafinament


Majoritatea oamenilor incearca doar sa supravietuiasca, dar cei cu rafinament incearca sa obtina ceva. Rafinamentul inseamnsa sa intelegi diferenta dintre fleacuri si comori. Nu irosi bani pe lucruri minore.


Oamenii cu rafinament nu pleaca mai devreme de la o intalnire. Dar poate va ganditi:  „nu vreau sa prind aglomeratie in trafic” . Conteaza Traficul sau intalnirea?                                                                 
Nu ai nevoie de milioane de dolari ca sa stii diferenta dintre o sticla de vin si una de Pepsi. Rafinamentul este un studiu, nu o suma de bani.

Unul dintre primele semne ale rafinamentului este sa nu dai frau inclinatiilor tale, ci mai de graba sa trimiti emotiile la scoala, sa inveti cum sa te comporti.
Banii nu te fac un om rafinat, trebuie sa inveti si sa pui in practica. Chiar si oamenii cu o conditie modeste pot avea rafinament, pentru ca depinde de studiul si de efort lor.




Trebuie sa ne invatam copiii nu sa cheltuie 5 lei o data, deoarece astfel nu o sa ai averi, ci fleacuri. Nu gasesti prea multe lucruri de valoare la un pret mic.



O sa inchei cu 2 citate ale lui Robert Kiyosaki, daca nu ati citit inca nici una dintre cartile lui, merita sa aruncati o privire la "Tata bogat, tata sarac"

"Uneori ai succes…iar alteori înveți. "
„Ceea ce stii este cea mai mare avere pe care o detii” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu