luni, 3 noiembrie 2014

Bob Proctor si o poveste

Bob Proctor, speaker, motivational, succes, schimbare
Bob Proctor este un autor, consultant de afaceri, lector, antreprenor, consilier si profesor care propovaduieste gandirea pozitiva, motivatia si maximizarea potentialului uman. In aceasta initiative el urmeaza pasii gigantiilor motivationali ca Napoleon Hill, Earl Nightingale si Wallace D. Wattles. Ceea ce l-a facut sa-si schimbe viata pe Bob Proctor a fost cartea lui Napoleon Hill “De la idee la bani”, de atunci Bob ajuns foarte departe – a scris si el carti, are programe, seminarii de dezvoltare personala si poate ati vazut filmul “Secretul” in care a vorbit despre Legea Atractiei.
Ati putea sa va abonati de pe acest site : http://proctorgallagherinstitute.com/  si sa primiti mesaje sale motivationale zilnic. Uite unul dintre mesajele pe care le-am primit:

“Mai sunt doar 9 saptamani pana la un alt An Nou … daca esti ca si masele atunci probabil ai uitat de scopurile care ti le-ai stabilit la inceputul acestui an si deja te-ai gandit la alte teluri pe care ai vrea sa le stabielsti pentru urmatorul an.
Dar stai! Asta nu e o atitudine. Nu e timpul sa renunti. Visele si scopurile tale sunt importante. E timpul sa incepi sa muncesti si sa creezi viata pe care o visezi.
Poate vrei sa slabesti, sa scapi de datorii, sa repari o veche relatie (sau sa incepi una noua) sau chiar sa-ti incepi propria afacere. Sa stii asta! Sunt foarte sigur ca poti sa-ti atingi aceste scopuri – si chiar mai mult!
Poate te intrebi…
De ce pierdem notiunea timpului si in cele din urma renuntam la sperantele si visele noastre.
Chiar vrem sa continuam sa avem un stil de viata stresant, frustant si limitat?
Intentia noastra e sa traim o viata in care ne simtim blocati an dupa an?
Nu prea cred. Train dupa niste credinte, paradigme care le-am dezvoltat in timp si le-am lasat sa ne defineasca lumea si locul nostru in ea. Cea mai mare greseala pe care o facem uneori e subestimarea puterii credintelor innascute si capacitatea lor de a limita ideile despre ceea ce este posibil in viata. Cand ne stabilim scopuri la inceputul de an care provoaca aceste paradigme, frecvent suntem condamnati sa esuam – si nu intelegem de ce.

desert, America, Las Vegas, iarba, uscat, copaci, samanta, creste
O sa-ti spun o poveste despre un tanar care s-a mutat in desert. A decis ca vrea un gazon frumos si verde asa ca si-a cumparat mai multi litri de vopsea verde. Apoi a vopsit pamantul din fata casei. Cand a fost intrebat de ce, a raspuns: Pentru ca toata lumea stie ca in desert nu creste iarba. Vecinii lui au ras de el, dar acesta isi vopsea in fiecare luna terenul din fata casei si de fiecare data raspundea la fel la intrebare: Pentru ca toata lumea stie ca in desert nu creste iarba.

In cele din urma unui vecin i s-a facut mila de el si i-a spus: care este sportul nr 1 din Las Vegas?
golf, sport, Las Vegas, actioneaza, acum, viseTanarul raspunde: Golful
Si unde se afla Las Vegas?
In desert
Atunci de ce nu ai plantat niciodata iarba ?
Pentru ca toata lumea stie ca … Tanarul s-a oprit.
Iarba nu creste in desert?

Sistemul nostrum de credinte nu este logic – de fapt sfideaza logica de cele mai multe dati si sunt impotriva noastra. Acesta e motivul pentru care asa des nu indeplinim rezolutiile de inceput de an si viata noastra ramane la fel – “ne vopsim pamantul”in loc sa plantam. Avem puterea sa ne schimbam dar trebuia sa facem 2 pasi.
Gandeste-te la un nou sablon – chiar acum.
Cum te-ai simti sa te trezesti in fiecare zi stiind ca fiecare vis pe care il ai o sa-l vezi ca se indeplineste?

Alege sa infrunti paradigmele si credintele limitatoare care te tin departe de dorintele tale. Nu te mai uita inapoi dorindu-ti ca lucrurile sa fie diferite. Fa o alegere acum ! ai aceasta putere. Te provoc sa nu mai “pictezi pamantul”, schimba-ti perspectiva si planteaza samanta schimbarii ”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu