vineri, 7 noiembrie 2014

Daca petreci putin timp singur...


Unii cred ca a fi singur este ceva rau. Nu trebuie sa insemne ca esti anti-social sau nedorit. Sunt beneficii pe care le ai odata ce imbratisezi starea de singuratate. Nu trebuie sa cadem nici in extreme, dar nici sa ne plangem daca avem momente de singuratate deoarece acestea te pot ajuta sa cresti ca persoana.
energie, relaxat, implinit, fericire

1.       O sa te reincarci -  uneori cand esti inconjurat de persoane, folosim multa energie. Incercand sa-i facem fericiti pe ceilalti, sa-i facem sa rada, sa le satisfacem egourile, sa le citim emotiile si tot ce intervine intr-o interactiune normala. Din punct de vedere mental poate fi obositor sa te conectezi cu ceilalti. Putin timp singur iti permite sa te reincarci si sa iei o pauza emotionala si mentala. 
2.       O sa reflectezi mai des. Viata are ritm alert, asa ca sa ai un moment de liniste poate nu se intampla foarte des. Sa fii singur iti sa oportunitatea sa reflectezi asupra ta. E momentul potrivit sa te concentrezi asupra ta.
3.       O sa fii in legatura cu emotiile tale. Cand esti inconjurat de prieteni esti ocupat sa le citesti emotiile, incat uneori pierzi legatura cu ale tale.  Cand incepi sa te bucuri de momentele singure o sa-ti intelegi sentimentele: ce te face fericit, ce te supara si odata ce le cunosti vei sti sa le controlezi.
4.       O sa faci lucruri care chiar te fac fericit. Cand suntem in compania altora deseori facem compromisuri pentru grup si nu tot timpul intr-un grup poti multumii pe toata lumea. E mai usor sa te bucuri de clipele de singuratate cand realizezi ca poti sa faci lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat.
productiv,a munci, scrie, compune, singur, creativ       5.        O sa devii mai productiv. Sa fii in compania altora poate fi distractiv, dar iti poate afecta serios productivitatea. Uneori, compania celorlalti te poate distrage de la lucrurile pe care trebuie sa le faci. Asa ca singur poti fi cel mai productiv – mai ales pentru ca nu sunt lucruri care sa-ti distraga atentia si te poti concentra pe munca ta.
       6.       O sa te bucuri de relatiile tale si mai mult. Cand petreci timp singur mai des si in final de bucuri de asta, o sa descoperi ca te bucuri si de relatiile cu ceilalti mai mult. Asta pentru ca timpul petrecut singur te face sa te apreciezi mai mult, dar sa apreciezi si lucrurile care le primesti din relatiile cu ceilalti.
7.       O sa te simti mai independent. Daca te bucuri de momentele de singuratate o sa te simti si increzator in aceasta abilitate, ceea ce duce la sentimentul de independenta. Nu o sa mai simti anxietate, dorinta arzatoare de companie, nevoia constanta de a interactiona sau anxietatea asociata cu privitul in jurul tau si sa nu vezi pe altcineva, doar pe tine.
8.       Vei avea o pauza de la a incerca constant sa-i faci fericiti pe ceilalti.
Viata e alcatuita din relatii si majoritatea relatiilor tin doar cand amandoi raman fericiti. Asta poate fi o slujba care te seaca in functie de cine e cealalta persoana. Asta e valabil la orice tip de relatie. Cand esti singur, singura fericire pentru care trebuie sa-ti faci griji e fericirea ta. Poti sa faci lucruri care te fac fericit, dar care poate pe altii ii deranjeaza. 

chitara, cantat, pasiune, muzica, compus, cantec


9.       Nu trebuie sa iti ceri scuze pentru nimic
Cand incepi sa te bucuri de timpul petrecut doar cu tine, iti dai seama ca nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru ceea ce faci, pentru ca nu deranjezi sau nu superi pe nimeni. Nu trebuie sa-ti faci griji pentru ce trebuie sa spui/faci.
10.    Nu vei mai cauta confirmarea anturajului
De multe ori cautam acceptarea prietenilor si familiei inainte sa actionam. Constant cerem sfaturile celorlalti, uneori e chiar necesar, dar alteori suntem perfect capabili sa actionam si sa decidem singuri.


Cand incepi sa petreci mai mult timp singur, inveti sa ai incredere in instinctele tale si sa iei decizii fara acceptul unei alte persoane. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu