duminică, 18 ianuarie 2015

7 lucruri pe care clasa de mijloc nu si le permite

In debateri si dicutii, politicienii aduc vorba despre povara financiara a clasei de mijloc. Se vorbeste de clasa de mijloc ca si cum ar fi o entitate care a avut o perioada de glorie pana cand au fost persucutato de acel rau 1%. Realistic vorbind, clasa de mijloc si 99% din populatie nu sunt sinonime. Atunci, cine e clasa de mijloc?  
Intr-o discutie despre istoria societatilor clasei de mijloc, se spunea: Membrii ei nu sunt nici bogati, nici saraci, dar undeva la mijloc... aceasta categorie este une in functie de venit, dar si un set de atitudini... o caracteristica esentiala este posesia unei sume rezonabile de venit discretionar. Clasa de mijloc nu traieste de pe o zi pe alta, ca cei saraci.

Clasa de mijloc s-a schimbat cu siguranta de-a lungul anilor. S-a facut o lista de lucruri pe care acestia nu si le mai permit, si nu e vorba de iahturi luxoase si avioane private. E o lista de baza, unele lucruri sunt chiar necesare, nu sunt mofturi.

Vacantele
masina, cars, Lamborghini, rate,o vacanta e o cheltuiala in plus pe care multi nu si-o permit fara sa faca sacrificii in alta parte. Anul trecut, 54% din oameni au renuntat la a cumpara televizoare sau alte electronice pentru a putea merge intr-o vacanta. Altii au renuntat la a merge la fime ( 47%), la restaurant (43%) sau sa cumpere la fel de multe haine noi (43%)


Noi masini
Prea putini oameni din clasa de mijloc isi permit o masina noua, sau alt vehicol.

A-si plati datoriile
in America peste 160 milioane locuitori au carduri de credit, unii au cel putin 3 carduri. Pe langa carduri de credit, se fac imprumuturi pentru studenti, ipoteci, datorii medicale. Datoriile cresc mai mult decat venituriile si multi nu se descurca sa achite si facturiile si datoriile.

economii, bani, banca, pensie, salar
Economii de urgenta

Ca sa avem un anumit nivel de siguranta financiara, se presupune ca trebuie sa avem economii, ca sa ne protejam in caz ca ne imbolnavim, pierdem jobul, sau alte probleme. Multi membrii din clasa de mijloc nu au economii macar de pe 6 luni, sau chiar deloc.

Economii pentru pensionare

Daca ajungi la varsta de pensionare cu putini bani pusi deoparte sau chiar deloc, pensia nu o sa te ajute sa acoperi nevoile esentiale. Chiar daca ai vrea sa lucrezi pentru tot restul vietii, nu vei stii daca vei fi capabil sa faci asta. Multe persoane nu au economii si se bazeaza doar pe noroc, pe langa asta nici nu au posibilitatea de a pune bani deoparte.

Ingrijire medicala
Asistenta medicala e o necesitate de baza si ceva ce am crede ca isi permit majoritatea oamenilor. Cu toate acestea multi nu isi permit sa mearga la doctor sau sa-si cumpere medicamente, pentru ca in loc trebuie sa dea banii pe taxe si mancare.

Dentist 
In America 64 miliarde $ sunt cheltuiti anual pe igiena orala, dar doar 4% sunt platiti de programele Guvernului. De multe ori tratamentele de care am avea nevoie sunt prea scumpe si asigurarile nu le acopera, asa ca vizita la dentist va fi amanata cat mai mult.


Pentru toate acestea si multe alte lucruri neprevazute saupur si simplu dorite, salariul nu ne ajunge, avem nevoie de o sursa de venit suplimentara. Studiile arata ca tot mai multi se indreapta spre Network Marketing, deoarece isi dau seama ca au nevoie de mai mult si ca pot castiga mai mult. Daca esti si tu unul dintre ei lasa-mi un comentariu mai jos si spune-mi experienta ta sau ce parere ai. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu