marți, 8 septembrie 2015

Ai auzit de aceasta metoda?

succes, esec, Churchill, entuziasm


Am gasit o metoda interesanta, utila pentru dezvoltarea personala si profesionala. Se numeste metoda CIRC, formată din 4 elemente si a fost dezvoltata de Cristi Stefan. Gasiti articolul intreg aici: http://crististefan.com/metoda-circ/




Metoda CIRC – C (de la Credință)
Pentru a putea să reușești, să începi, să acționezi, trebuie neapărat să crezi în tine. Totul începe cu credința nebună că o să reușești exact ce ți-ai propus. Dacă tu nu crezi în tine și în visul tău, o să te angajeze cineva care să te pună să lucrezi pentru visul său.  Pentru a avea mai multă încredere în visul tău, caută (prin cărți, ori la evenimente, workshop-uri) oameni pe care tu îi admiri și vorbește cu ei. Află ce au făcut ei pentru a ajunge acolo și ce poți face și tu. Descoperă că se poate.
Renunță la toți cei necredincioși din viața ta. Cei care nu cred în visul tău sunt cei care nu au avut curajul să viseze vreodată în viața lor. Renunță să te mai vezi cu cei care te trag în jos, este cel mai bun lucru pe care ți-l poți face ție, dar și lor (pentru că mai târziu îi vei inspira prin rezultatele tale și ajuta).Credința este precum un stilou, nu poate funcționa fără cerneală. Cerneala respectivă reprezintă visul tău. Care este visul tău? Unde vrei să ajungi? Ce vrei să faci? Ce înseamnă o viață remarcabilă pentru tine? Fă-ți acum un plan pe o foaie, visează puțin mai mult și hai să trecem la pasul următor.
 I (de la Investiție)
     Se spune că cea mai bună (rentabilă) investiție este în capitalul uman. Câți bani investești în fiecare lună în tine? 
Tu ești cea mai tare investiție a ta, dacă nici în tine nu investești, atunci în ce o să investești? Câte cărți citești pe lună? 

Candy Crush, joc, telefon, carte, citeste                  Citește în fiecare zi cel puțin o oră. Educă-te. Pentru că oamenii care o să conducă lumea în viitor nu sunt cei care se joacă Candy Crush pe telefon toată ziua (șterge jocul ala și citește o carte!).Setează-ți cel puțin 10% din fiecare bani pe care îi primești pentru a cumpăra cărți, seminarii, bootcamp-uri, evenimentele din zona ta de interes. În câte afaceri/start-up-uri personale ai băgat banii în ultimul an? În zero? Pai și cum vrei să ai rezultate dacă nu crezi în visul tău și nu acționezi? Investește în cel puțin câte un proiect personal o dată la 6 luni. 


R (de la Rezultate)            Momentul în care crezi în tine (C) apoi investești constant în dezvoltarea ta personală și profesională (I) atunci apar rezultatele (R).  Foarte puțini ajung să se bucure de rezultate pentru că foarte puțini cred în ei și din ce în ce mai puțini investesc în visul lor. Diferența o fac cei care aplică cei doi pași, de acolo ajung aici.


C (de la Crești)Pe măsură ce apar rezultate din ce în ce mai bune în viața ta începi să crești. Te dezvolți ca om, îți schimbi mentalitatea și începi să crezi din ce în ce mai mult în tine.

Este necesar tot timpul să realizezi cât de mult ai crescut și să te încurajezi constant. Iar în momentele în care simți că stai pe loc, uite-te în urmă cu 3 ani și vezi cât de multe ai realizat. Să nu cazi în iluzia de a crede că nu ai crescut deloc și că această metodă nu funcționează pentru tine.


Metoda circ funcționează ca un cerc virtuos. În momentul în care crezi în tine, începi să investești apoi apar rezultatele mult dorite și începi să crești. De acolo câștigi și mai multă experiență și începi să crezi și mai mult în tine, apoi investești și mai mult în tine, apar rezultate și mai bune și mai crești puțin. Și tot așa. Nu se termină niciodată. Pentru că o viață fericită vine din progres. Vine din faptul că tot timpul îți setezi anumite obiective și le atingi. Vrei să fii un om de succes, începe acum! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu